25 Ιανουαρίου 2022
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
https://www.booked.net
+15
°
C
+17°
+
Λαμία
Τρίτη, 12
Πρόγνωση 7 ημερών
ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

3 Δεκεμβρίου : Ο απολογισμός δράσεων του Συλλόγου ΑΜΕΑ Φθιώτιδας

Δείτε το δελτίο τύπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Ν. Φθιώτιδας επ αφορμή της 3ης Δεκεμβρίου,μέρας αφιερωμένης στα ΑμΕΑ:

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το δικό μας δελτίο θα είναι διαφορετικό και δεν θα περιλαμβάνει ευχές ή προθέσεις. Αντίθετα θα αποτυπώνει τον απολογισμό μας και την προοπτική των δράσεών μας.

Απολογιστικά σε μία ακόμη κρίση, αυτή της πανδημίας σταθήκαμε όρθιοι. Παρά το γεγονός της απουσίας της πολιτείας από κάθε ενίσχυση των φορέων μας (ακόμη και τα rapit tests ή 200 την εβδομάδα μας επιβαρύνουν κοστολογικά), ιδρύσαμε και λειτουργούν άλλες δύο (2) Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, στα Γαλανέϊκα, δυναμικότητας εφτά (7) Α. με Α. Συνολικά λοιπόν στις Στέγες μας διαβιούν δώδεκα (12) Α. με Α.. Επιπλέον άρχισε και η λειτουργία της νέας υπηρεσίας «Βραχείας Φιλοξενείας» στη Στέγη της Ροδίτσας, μία υπηρεσία πρωτοπόρα και μοναδική σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά ουσιαστικά υπηρεσία ανακούφισης των οικογενειών των Ατόμων με Αναπηρία.

Στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, όπου συμμετέχουν ογδόντα (80) Α. με Α., από κάθε γωνιά της Φθιώτιδας, με την συνεργασία του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την πρόσληψη εργαζομένων, αυξήσαμε στο διπλάσιο τα Θεραπευτικά προγράμματα εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, Ειδικής Αγωγής, ψυχολογικής υποστήριξης και προσθέσαμε και νέες δράσεις χορού, basket, handball, πλέον των λοιπών ιππασίας, τένις, ποδοσφαίρου, γυμναστικής, bowling κλπ.

Κερδίζουμε τη χρονιά που έρχεται και το διαχρονικό μας στοίχημα της Προστατευμένης Απασχόλησης. Τελειώνει η κατασκευή του Εργαστηρίου Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής στη Ροδίτσα. Μαζί με την επαναλειτουργία του Λαχανόκηπου στη Ροδίτσα θα δοθεί η διέξοδος στην απασχόληση των παιδιών μας και παράλληλα θα τροφοδοτήσουν τις ανάγκες των Στεγών μας και του Κέντρου μας με τη διατροφή.

Όπως η οικονομική κρίση έτσι και η κρίση της πανδημίας με την απόλυτη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων μας δυναμώνουν. Δημιουργούμε ένα μέλλον ίσων ευκαιριών για τα Α. με Α. και τις Οικογένειές μας.

«Τίποτα για Εμάς χωρίς Εμάς»

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Ν. Φθιώτιδας
Λ. Ειρήνης 11Α, Παγκράτι Λαμίας – Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2231030326
Παράρτημα: Απ. Κατσόγιαννου, Ροδίτσα Λαμίας – Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2231021322
www.amea-lamia.gr
Email: syllogoosamea.lamia@yahoo.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάζονται Περισσότερο

Αρης – ΛΑΜΙΑ (live πρωτάθλημα)

By Lamia FM-1 Team / 23 Ιανουαρίου 2022 / 0 Comments

Αρης Θεσσαλονίκης – ΛΑΜΙΑ live…

By Lamia FM-1 Team / 20 Ιανουαρίου 2022 / 0 Comments

Ατύχημα με τρένο στη Λιβαδειά! (UD)

By Lamia FM-1 Team / 24 Ιανουαρίου 2022 / 0 Comments