Όλη η αλήθεια για την ΔΕΥΑ Λαμίας!

Συνέντευξη του Γενικού Δντη της Γιάννη Θεοδωρακόπουλου!

0

Με ανανεωμένο και ενισχυμένο όπως είπε χαρακτηριστικά διοικητικό συμβούλιο συνεχίζει τη λειτουργία της η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λαμίας και σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, το γεγονός ότι πρόεδρος ανέλαβε προσωπικά ο σημερινός δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος άλλα και το ότι στη διοίκηση μετέχει επίσης και ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης καθώς και ότι για πρώτη φορά μετέχει στο ΔΣ εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, προοιωνίζεται καλή συνεργασία και μεγάλη προοπτική.

Λίπασμα η λάσπη του βιολογικού
Αυτή την εποχή σε εξέλιξη βρίσκονται αρκετά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης ενώ θα συνεχιστεί η προσπάθεια για τη βελτίωση της απόδοσης αγροτικών καλλιεργειών με τη χρήση της λάσπης πού προέρχεται από τον Βιολογικό καθαρισμό Λαμίας.
Η ΔΕΥΑΛ αναλαμβάνει αφού αναλυθούν τα εδαφολογικά χαρακτηριστικά του αγρού στον οποίο θα εναποτεθεί, να μεταφέρει τη λάσπη στην αγροτική καλλιέργεια.
Διαφορετικά θα έπρεπε να συνεργαστεί η ΔΕΥΑΛ με ιδιωτική Εταιρεία η οποία αναλαμβάνει έναντι υψηλού κόστους την αποκομιδή από το βιολογικό της λάσπης και έτσι τώρα με μικρότερο κόστος την αξιοποιούμε παραγωγικά και παράλληλα στηρίζουμε την τοπική μας Αγροτική οικονομία.
Υπενθυμίζεται ότι ο βιολογικός της ΔΕΥΑΛ παράγει κάθε χρόνο 4.000 τόνους λάσπης.

Έπεσαν καμπάνες ως 30.000 ευρώ!
Ο κύριος Θεοδωρακόπουλος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του σταθμού μας ότι επιβλήθηκαν υψηλά χρηματικά πρόστιμα σε επιχειρηματίες που είτε έμπαιναν παράνομα στο βιολογικό, για να αποθέτουν λήμματα είτε τα άδειασαν ανοίγοντας καπάκια αποχέτευσης.
Παράλληλα όμως είπε ο κύριος Θεοδωρακόπουλος, υπήρξαν και πειθαρχικές κυρώσεις γιατί όλα αυτά δεν μπορούσαν να γίνουν τυχαία.
Θέλουμε να διασφαλίσουμε και τα συμφέροντα της επιχείρησης αλλά και το περιβάλλον της πόλης μας για αυτό καλούμε τους δημότες αν αντιληφθούν επιχειρηματίες να αποθέτουν λήμματα σε αποχετευτικούς αγωγούς να ενημερώνουν άμεσα την υπηρεσία.

Βιντεοσκόπησαν τον τουρκικό αγωγό
Τέλος πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε η καταγραφή και του παλιού του λεγόμενου «τουρκικού αγωγού» αποχέτευσης που ξεκινάει από το γήπεδο Λαμίας και καταλήγει στην οδό Σωκράτους, από ειδικό συνεργείο βιντεοσκόπησης του αγωγού ώστε να εντοπιστούν τα ακριβή σημεία από τα οποία διέρχεται και να γίνουν παρεμβάσεις από την ΔΕΥΑΛ.

Ακούστε την συνέντευξη του κ.Θεοδωρακόπουλου:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here