9 Δεκεμβρίου 2021
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
https://www.booked.net
+15
°
C
+17°
+
Λαμία
Τρίτη, 12
Πρόγνωση 7 ημερών
ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χαλασμένα κάθε μέρα τα ασθενοφόρα του ΚΥ Δομοκού

Τα παλιά σχεδόν 30χρονα ασθενοφόρα του ΚΥ Δομοκού σπάνια είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής Δομοκού αφού το μεγαλύτερο διάστημα είναι χαλασμένα. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή μεγάλες. Μεγαλύτερες ακόμη οι ανάγκες για παροχή υπηρεσιών υγείας  από τους κατοίκους του Οροπεδίου.Δεν είναι λίγες οι φορές που έγιναν και κινητοποιήσεις για την δημοσιοποίηση και επίλυσής τους.Αλλά όπως φαίνεται ακόμη παραμένουν και ταλαιπωρούν,εργαζόμενους και ασθενείς.

Για τα προβλήματα αυτά ενημερώθηκε ο βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος και προχώρησε στην κατάθεση ερώτησης για κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Δείτε αναλυτικά την ερώτηση:

Θέμα: «Προβλήματα λειτουργίας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας – Κέντρο Υγείας Δομοκού».

Σύμφωνα με ενημέρωση της Διοίκησης, το ΠΕΔΥ – Κέντρο Υγείας Δομοκού αντιμετωπίζει προβλήματα τόσο στη στελέχωσή του, όσο και στην υλικοτεχνική υποδομή του.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Υγείας Δομοκού χρήζει άμεσης ενίσχυσης ιατρικού προσωπικού.

Επίσης, τα δύο ασθενοφόρα που διαθέτει είναι παλαιά, τριανταετίας, και παρουσιάζουν βλάβες σχεδόν σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα συχνά να παραμένουν παροπλισμένα.

Τέλος, τα κτιριακά προβλήματα παραμένουν, αφού το ζήτημα εξακολουθεί να βρίσκεται στο στάδιο της απλής καταγραφής, χωρίς να έχει δρομολογηθεί η επίλυσή τους.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

Τι προτίθεται να κάνει το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να δοθεί λύση στα προβλήματα στελέχωσης και υλικοτεχνικής υποδομής που αντιμετωπίζει το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας – Κέντρο Υγείας Δομοκού;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Σταϊκούρας

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάζονται Περισσότερο