https://www.booked.net
+15
°
C
+17°
+
Λαμία
Τρίτη, 12
Πρόγνωση 7 ημερών
ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΦΡΙΚΑΣΈ ΜΕ ΜΑΡΟΥΛΙ ΚΑΙ ΠΡΆΣΟ

Υλικά Συνταγής

3 κιλά αρνάκι μπούτι
3 μεγάλα μαρούλια ή 4 μικρά
1 ματσάκι άνηθο
5 κρεμμυδάκια χλωρά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 πράσα
Αλάτι
Πιπέρι
4 αυγά
1 κσ βούτυρο γάλακτος
3 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΦΡΙΚΑΣΈ ΜΕ ΜΑΡΟΥΛΙ ΚΑΙ ΠΡΆΣΟ

Έχουμε πλύνει το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη να στραγγιξει.

Έχουμε επισης πλύνει και χοντροκοψει τα μαρούλια και έχουμε ψιλοκοψει τα κρεμμυδάκια τα πράσα, το ξερό κρεμμύδι και λίγο άνηθο από το ματσακι( τον υπόλοιπο τον ρίχνουμε στο τελος). Σε μια κατσαρόλα φαρδιά, ριχνουμε το λάδι μας και την μια κσ βούτυρο και βάζουμε το κρέας λίγο λίγο να σωταριστει από όλες τις πλευρές και να ροδίσει. Έτσι κάνουμε με όλα τα κομμάτια του κρέατος ( το βούτυρο, βγάζει στο κρέας, υπέροχα αρωματα). Αφού τελειωσουμε το σωταρισμα του κρέατος, Ρίχνουμε τα μυρωδικά μας που έχουμε ψιλοκοψει, βάζουμε νερακι να καλύψει το κρέας και το αφήνουμε να βράσει.
Μετά από 1 ώρα περίπου και μόλις το κρέας μας έχει μαλακώσει αρκετά, Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε τον βρασμό.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και ζεματαμε τα μαρούλια, για να φύγει η πικριλα τους.
Όταν το κρέας μας έχει είδη βράσει και δεν έχει πολύ νερό, ρίχνουμε και τα μαρούλια, μαζί με τον υπόλοιπο άνηθο. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει και να μελωσει.
Ύστερα από 30 λεπτά μπορούμε να το αυγοκοψουμε, το αφήνουμε αλλά 5 λεπτά να ψηθεί το αυγό και σερβίρουμε!!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάζονται Περισσότερο