Τσιόδρας: η σημερινή ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα στην χώρα μας

0

Ο κ.Τσιόδρας ενημερώνει ότι σήμερα καταγράφονται 86 θάνατοι συνολικά,71 νέα κρουσματα, 79 διασωληνωμένοι ,1955 τα κρούσματα στην Ελλαδα….

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 73 έτη. Το 86% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. Οι διασωληνωμένοι είναι 79 με διάμεση ηλικία τα 67 έτη. Το 77% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. Δεκαέξι ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Έχουν ελεγχθεί 33.634 δείγματα.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι 16 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Στο ζήτημα της χρήσης μάσκας από τον πληθυσμό ως μέτρο περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοϊού, στάθηκε ο λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σ. Τσιόδρας.

«Σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσε να υπάρξει χρήση μάσκας», τόνισε.

Παράλληλα, για τη χρήση γαντιών μιας χρήσης υποστήριξε πως «είναι λίγες οι ενδείξεις ότι προστατεύουν από τον ιό. Η αδιάκριτη χρήση είναι μάταιη και μπορεί να οδηγήσει περισσότερο βλάβη παρά καλό».

Συνεχίζοντας για το θέμα των γαντιών, ο κ. Τσιόδρας υποστήριξε πως αυτά δημιουργού «ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας. Ο ιός μπορεί να επιμολύνει τα γάντια με τον ίδιο τρόπο που μολύνει τα χέρια. Το πλύσιμο των χεριών μετά την αφαίρεση των γαντιών είναι απαραίτητο. Καλύτερη άμυνα έναντι του ιού το πλύσιμο των χεριών».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, «αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι νοσούν σοβαρά άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα…
Δεν το κατανοούμε ακριβώς ακόμη και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες σαν επιστημονική κοινότητα λίγο αργότερα».
Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης στα συμπεράσματα της επιτροπής αντιμετώπισης της πανδημίας. Όπως είπε, τέθηκαν σήμερα τα κριτήρια επιλογής των τεστ αντισωμάτων.
«Θέλουμε να είναι αξιόπιστα με συγκεκριμένα κριτήρια για την καλύτερη καταγραφή της πορείας του ιού στη χώρα».

Χαρδαλιάς: Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές
Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος τόνισε πως οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς.

Η Εκκλησία έχει δώσει κατευθύνσεις προς τους πιστούς και όπως τόνισε ο εκπρόσωπός της, Μητροπολίτης Ναυπάκτου, οι ιεροί ναοί θα είναι ανοικτοί μόνο συγκεκριμένες ώρες για τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό και θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς, δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.
Οσον αφορά στην σύγχυση που προκάλεσε η νεώτερη εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της εκκλησίας της Ελλάδας, ο κ.Χαρδαλιάς τόνισε ότι η εγκύκλιος αυτή απευθύνεται και αφορά αποκλειστικά τους Μητροπολίτες και δεν αλλάζει σε τίποτα ότι προβλέπει η ΠΝΠ.
Δηλαδή λειτουργίες σε όλους τους ιερούς ναούς με κλειστές πόρτες και δεν ισχύουν τα περί διατήρησης ανοιχτών των ναών την Μ.Παρασκευή για περισσότερες ώρες.

Ο κ.Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση να ακολουθήσουμε την προτροπή της Ιεράς Συνόδου να παραμείνουμε στο σπίτι προσηλωμένοι στην κατ’ οίκον προσευχή και πως δεν πρέπει να διακυβευτεί η εθνική προσπάθεια.

Επιπρόσθετα ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως συνεχίζεται το επιχειρησιακό σχέδιο όσον αφορά στα αεροδρόμια, τονίζοντας πως σε εξέταση για τον κορονοϊό υποβάλλονται οι επιβάτες όλων των τακτικών πτήσεων που φθάνουν στη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here