Το περιστέρι στην Μητρόπολη και το μήνυμα Ευαγγελισμού του κου Συμεών(ηχητικό και φωτο)

1

Με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού και με έναν απρόσκλητο αλλά ελπιδοφόρο επισκέπτη,πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική Παλλιγενεσία στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό ναό.

 

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κος Συμεών με  τρεις ακόμη ιερείς και δύο ιεροψάλτες τέλεσε το μυστήριο που οι ακροατές του FM-1 είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν στην απευθείας ραδιοφωνική μετάδοση.

Στο πνεύμα της ημέρας αλλά και των ειδικών συνθηκών και ο λόγος το Σεβασμιωτάτου:

“Μοιάζουν οι σημερινές ημέρες με μία άλλη μορφή, σαν τις ημέρες εκείνες που τις έπνιγε το σκοτάδι της σκλαβιάς, που και τότε οι χριστιανοί προσεύχονταν κλεισμένοι μέσα στα δωμάτιά τους, μέσα στα υπόγεια των σπιτιών τους, κρυμμένοι αλλά προσευχόμενοι και ελπίζοντες,  και προσδοκώντες την απελευθέρωση, την αναγέννηση, την παλιγγενεσία.

Μέσα λοιπόν σε αυτή την ατμόσφαιρα, όσο ποτέ άλλοτε,  οι ψυχές που αγαπούν τον Θεό και πάλι καλούνται να προσευχηθούν για ένα νέο Ευαγγελισμό, για ένα νέο Ευαγγέλιο, το οποίο δεν θα σημάνει απλώς τη λήξη της πανδημίας, την λήξη του θανατηφόρου ιού, αλλά κυρίως θα σημάνει την επανεκκίνηση μιας νέας ζωής».

Μια ευχάριστη και συνάμα ευλογημένη έκπληξη συνέβη την ώρα της Λειτουργίας καθώς ένα λευκό περιστέρι φτερούγιζε μπροστά στην εφέστιο Ιερά Εικόνα της Παναγίας, δίδοντας μήνυμα Ελπίδος, όπως το λευκό εκείνο περιστέρι το οποίο στην Παλαιά Διαθήκη σήμανε το τέλος του κατακλυσμού στον κόσμο.

Ο Σεβασμιώτατος βλέποντάς το και θέλοντας να κάνει κοινωνούς όλους τους παρακολουθούντες πιστούς ανέφερε:

«Με πολύ συγκίνηση βλέπω να έχει μπει μέσα στο Ναό ένα περιστέρι και να είναι πάνω στο προσκυνητάρι του Ευαγγελισμού.

Αυτό το περιστέρι να μας συμβολίσει και να φέρει την απελευθέρωση και το Ευαγγέλιο που περιμένουμε και ποθούμε.

Φτερουγίζει μέσα στο Ναό του Θεού. Υπήρξε μαζί μας στην χαρά της Λειτουργίας. Ας το θεωρήσουμε αυτό το σημάδι του Θεού, σημάδι ελπίδος και αισιοδοξίας».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ναί, ωραία τα λόγια.. τα δάκρυα… αλλά όταν είναι αληθινά.
    Γιατί οι εκκλησίες είναι κλειστές;
    Έτσι κι αλλιώς ελάχιστοι θα πλησίαζαν με όλη αυτή την τρομοκρατία των ΜΜΕ.
    Όμως οι ελάχιστοι έχουν ανάγκη της Εκκλησίας και της Θείας Κοινωνίας, γιατί πιστεύουν ακράδαντα “ὁ τρώγων μου τὴν σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἐν ἐμοὶ μένει, κἀγὼ ἐν αὐτῷ” (Ιωάν 6,56).
    Αλλά κάποιοι αποφάσισαν να μένουμε χωρίς τον Χριστό! Και αυτοί δυστυχώς είναι οι εκκλησιαστικοί άρχοντες. Αν δεν είναι έτσι, ας μας το δείξουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here