Του Παναγιώτη Ιακωβή / Καρδιολογία της Γρίππης

0

Καρδιολογία της Γρίππης
_______________
Αν και η παγκόσμια ανησυχία για τον κορωνοϊό είναι απολύτως δικαιολογημένη στην Ελλάδα, οφείλουμε να ανησυχούμε, προς το παρόν, περισσότερο για την έξαρση της γνωστής μας Γρίππης. Ήδη, 25 συμπολίτες μας έχουν καταλήξει λόγω Γρίππης.

Ευτυχώς, φέτος η κατάσταση φαίνεται ελεγχόμενη, λόγω της σημαντικής κινητοποίησης μέρους της Ιατρικής κοινότητας, μαζί με σημαντικό μέρος των Συναδέλφων Φαρμακοποιών και των υπεύθυνων και σοβαρών Δημοσιογράφων.

Να μην επαναπαυόμαστε όμως:

Να δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή σε εξασθενημένους Συμπολίτες μας. Καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, ανοσοκατεσταλμένους, διαβητικούς και παχύσαρκους. Εμβολιαζόμαστε ακόμα και τώρα. Δεν αγνοούμε τα συμπτώματα της λοίμωξης του αναπνευστικού, πυρετό, βήχα, καταβολή, όταν ξεπαρνάνε σε διάρκεια τις 3 ημέρες. Δεν βήχουμε και δεν φταρνιζόμαστε ποτέ μπροστά στο πρόσωπο των συνομιλητών μας.

Πλένουμε συχνά τα χέρια μας. Ζητάμε βοήθεια από τον Παθολόγο μας. Δεν παίρνουμε μόνοι μας αντιβιοτικά. Διατρεφόμαστε υγιεινά και αποφεύγουμε το αλκοόλ και το τσιγάρο. Αποφεύγουμε τους πολυσύχναστους κλειστούς και μη αεριζόμενους χώρους, ειδικά αυτούς που είναι γεμάτοι κάπνα. Βοηθάμε τους αδύναμους Συμπολίτες μας.

Μοναχικούς γέροντες, άπορους και άστεγους. Η άμυνά τους στηρίζεται και με ένα πιάτο ζεστό φαΐ ή ένα ζεστό ρούχο. Στηρίζουμε τους Εμβολιασμούς ευπαθών ομάδων και διαδίδουμε το μήνυμα του εμβολιασμού στα Σχολεία και Νηπιαγωγεία. Στηρίζουμε τον Εμβολιασμό των συμπολιτών μας Αθίγγανων και Μεταναστών και Προσφύγων.

Αρνούμαστε τους τσαρλατάνους της Υγείας, τους αντιεμβολιαστές και τους εμπόρους ελπίδας. Αυτοί μοιάζουν περισσότερο με ανηλείς γύπες που επιτίθενται χωρίς αιδώ στους πιο εξασθενημένους, απελπισμένους και ευπαθείς Συμπολίτες μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here