22 Μαρτίου 2023
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Τουρκία: Εντάσεις και σπρέι πιπεριού από την αστυνομία σε πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Η αστυνομία είχε αποτρέψει το πλήθος να πραγματοποιήσει πορεία στο κέντρο της πόλης, αφού οι τοπικές αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψουν πορείες, διαδηλώσεις. Οι τοπικοί σταθμοί του μετρό είχαν κλείσει από νωρίς το απόγευμα.

Σε χρήση σπρέι πιπεριού προχώρησε η τουρκική αστυνομία, προκειμένου να διαλύσει μία ομάδα διαδηλωτών, ενώ πορεία για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας κατέληγε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Γυναίκες σφύριζαν και φώναζαν «Δεν σιωπούμε, δεν φοβόμαστε, δεν υποτασσόμαστε», καθώς έσπρωχναν ασπίδες των ΜΑΤ, πυροδοτώντας συμπλοκές με την αστυνομία, ενώ το υπόλοιπο πλήθος περίπου 2.000 ανθρώπων διασκορπίστηκε.

«Κυβέρνηση παραιτήσου», φώναζε το πλήθος κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης. «Είμαστε θυμωμένοι, είμαστε σε πένθος, είμαστε σε φεμινιστική εξέγερση», έγραφε ένα μεγάλο πανό που κρατούσαν διαδηλωτές.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε λίγο παραπάνω από δύο μήνες πριν τις κρίσιμες τουρκικές εκλογές και ένα μήνα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στη νότια Τουρκία, όπου περισσότεροι από 52.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο