Τι συμβαίνει όταν η αστυνομική έρευνα εξαρτάται αποκλειστικά από τη μνήμη του θύματος; Τα πιο πετυχημένα και αποτυχημένα σκίτσα υπόπτων

0

Είτε από τύχη, είτε από καλό σχεδιασμό, υπάρχουν εγκληματίες που το μόνο στοιχείο που αφήνουν πίσω τους είναι η οπτική επαφή με το θύμα.

Σε αυτήν την περίπτωση, όταν όλα βασίζονται στην συχνά θολή και ταραγμένη μνήμη του θύματος, οι σκιτσογράφοι αναλαμβάνουν δράση. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι δράστες έχουν εντοπιστεί χάρη στα σκίτσα των ειδικά εκπαιδευμένων καλλιτεχνών.

Μάλιστα, οι έμπειροι σκιτσογράφοι γνωρίζουν ότι ένα καλό σκίτσο υπόπτου δεν κρίνεται από το κατά πόσο υπακούει σε όλους τους κανόνες του ρεαλισμού.

Το σημαντικό είναι να ταιριάζουν οι αναλογίες των χαρακτηριστικών και να αποδίδονται έστω προσεγγιστικά οι ιδιαιτερότητες του κάθε προσώπου. Όπως σε όλους τους καλλιτεχνικούς τομείς, κάποιοι τα καταφέρνουν καλύτερα από άλλους….

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/ta-pio-petychimena-kai-apotychimena-skitsa-ypopton/?utm_source=gazzetta&utm_medium=boi&utm_campaign=best_of_internet

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here