Τι γίνεται με το κυνοκομείο Λαμίας ? Καταγγελίες και απαντήσεις

0

 

Καταγγελία για το Κυνοκομείο Λαμίας απο την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία . Η ομοσπονδία κάνει λόγο για καταγγελίες που έχει δεχτεί για αδέσποτα τα οποία περισυλλέγονται για να στειρωθούν και στη συνέχεια εξαφανίζονται από τις γειτονιές που ζούσαν ήρεμα , γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα , ότι φυλακίζονται στα κελιά του κυνοκομείου για να μην “ενοχλούν”  όλους αυτούς που τα εγκαταλείπουν αλλά στη συνέχεια διαμαρτύρονται που υπάρχουν.

Επίσης στην καταγγελία αναφέρεται στο γεγονός ότι ενώ αρκετά ζώα υιοθετούνται  παρόλα αυτά παραμένει αμείωτος και αυξανόμενος ο αριθμός των ζώων του κυνοκομείου   με minimum  τα 270 ζώα ,  ενώ έχει άδεια για 4 κλουβιά!

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία καλεί  τον Δήμο Λαμίας ”να σταματήσει   να στοιβάζει ζώα , να σεβαστεί το γεγονός ότι είναι συναισθανόμενα πλάσματα  και όχι αντικείμενα ,να πάψει να λειτουργεί ψηφοθηρικά στις πλάτες των ζώων, να λειτουργεί σύννομα” , ενω κοινοποιεί την καταγγελία της και στις Εισαγγελικές Αρχές .

 

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

”Κύριε Πρωθυπουργέ , κύριοι αρμόδιοι Υπουργοί θα ρίξετε  το βλέμμα σας σε αυτό το απόστημα ή όχι;

Διαβάζουμε , ότι διάφοροι Υπουργοί πηγαίνουν αιφνιδιαστικά σε διάφορους χώρους πχ νοσοκομεία , ώστε να έχουν μια εκτίμηση των πραγμάτων .

 

Γιατί δεν το κάνετε και για τα Νταχάου κυνοκομεία ώστε να αποκτήσετε ως Κυβέρνηση μια πραγματική εικόνα της κατάστασης  και να πάρετε τις σωστές αποφάσεις  ;

Θα πάρετε μέτρα ώστε να σταματήσει το αίσχος αυτό , όπως και η συνεχής τροφοδότηση των δρόμων με στρατιές νέων αδέσποτων ή  θα επικαλεστείτε δήθεν ισορροπίες , όπως και όλοι οι προκάτοχοί σας;”

Άμεση ήταν η απάντηση του αντιδημάρχου Λαμιέων και επικεφαλής του συνδυασμού ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ Παναγιώτη Στασινού ο οποίος δηλώνει ότι

ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ήδη έχει κλείσει ραντεβού με τον εισαγγελέα ώστε να τον ενημερώσει για την κατάσταση και να λάβει την απαραίτητη υποστήριξη στις επανεντάξεις στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.

Προσωπικά,ως πρόεδρος συγκαλώ άμεσα την επόμενη εβδομάδα την 5μελη Επιτροπή για να αποτυπώσουμε με ακρίβεια όσα συμβαίνουν στο Κυνοκομείο και να θέσουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ταυτόχρονα
καλώ τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου ώστε να ενημερωθούν και να συμμετέχουν στην επίλυση του προβλήματος αφού αυτοί είναι που πιέζουν πολιτικά για την περισυλλογή ακόμη και σκυλιών που δεν δημιουργούν προβλήματα.

Όπως και να έχει δυστυχώς έχουμε κληρονομήσει ένα πολύ δύσκολο έργο να επιτελέσουμε,αυτό της αλλαγής της νοοτροπίας της τοπικής κοινωνίας που χρόνια τώρα αντιμετωπίζει με έκδηλο ρατσισμό τα αδέσποτα,καλύπτει τους πραγματικά ενόχους-αυτούς που τα εγκαταλείπουν και εγκαλεί όσους προσπαθούν να βοηθήσουν.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα πως στις δημοσκοπήσεις προεκλογικά ως δεύτερο σημαντικό πρόβλημα των Λαμιωτών μετά την διαχείριση των απορριμμάτων ήταν τα αδέσποτα στους δρόμους.

Το καλό στην όλη δραματική κατάσταση είναι πως ο δήμαρχος Κος Καραισκος και η παρούσα δημοτική αρχή,στην οποία συμμετέχει και στηρίζει ο συνδυασμός στον όποιο είμαι επικεφαλής, έχει πραγματικά θέληση να βελτιώσει την κατάσταση και πως στην πενταμελή επιτροπή η πλειοψηφία αποτελείται από μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας με πραγματική διάθεση για αρωγή στη επίλυση.

Σας κοινοποιώ,τέλος,τις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια από την παράταξή μου για το συγκεκριμένο Κυνοκομείο και που αποτελούν οδηγό για το σήμερα που κατέχω θέση ευθύνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here