9 Δεκεμβρίου 2021
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
https://www.booked.net
+15
°
C
+17°
+
Λαμία
Τρίτη, 12
Πρόγνωση 7 ημερών
ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την Τριτη η κηδεία του μακαριστού παπα-Σεραφείμ!

Έφυγε για τας ουρανίους μονάς, ο πνευματικός μας Πατέρας, ο καλός ποιμήν, ο άνθρωπος του Θεού, ο λειτουργός του Υψίστου, η φωνή του Θεού , της Ορθοδοξίας, της Πατρίδας , του Έθνους, στην Φθιώτιδα & όχι μόνο….
Στις ιερές ακολουθίες αδιαλείπτως, την Ιερά Εξομολόγηση, όλες τις ημέρες της εβδομάδος, στα Κηρύγματα, στην βοήθεια των εχόντων ανάγκη, στην συμπαράσταση κρατουμένων (Δομοκός), στην εξυπηρέτηση & συμπαράσταση των ασθενών στο Γ.Ν. Λαμίας, επισκέψεις σε οικογένειες με προβλήματα, στο τηλέφωνο ασταμάτητα, να στηρίζει, κατευθύνει, γαληνεύει, ειρηνεύει τους χριστιανούς. Τι να πρωτοαναφέρει κανείς???
Τώρα τον χειμώνα, στο ωραίο χωρίο των Πουγκακίων, με τον καταπληκτικό Ι.Ν., να ξυπνά νωρίς, για να εξυπηρετήσει, παρ΄ όλα τα προβλήματα, χιόνια, ομίχλη, βροχή, σε επικίνδυνο δρόμο… έκαμε υπακοή.

Εκπρόσωπος σε Κηδείες, μνημόσυνα, εκδηλώσεις, σε όλο τον νομό… Θυμάμαι στο Δημοτικό Θέατρο, είχε ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ δημοσίως (ζήτησε το λόγο), με την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, για τον πρώτο Χριστιανό αυτοκράτορα Άγιο Κων/νο…
Στέλνονταν σε δύσκολες αποστολές , όπως πρόσφατα, να μιλήσει στον κρατούμενο Κουφοντίνα, ομιλίες στο ΚΕΥΠ (παλαιότερα). Θυμάμαι στην τελευταία του ομιλία, στο ΚΕΥΠ (18/10/2018), χειροκρότησαν με ενθουσιασμό, 500 Νεοσύλλεκτοι Οπλίτες –χωρίς να προβλέπετε- από τότε δεν εστάλλει ξανά …
Ο λόγος του, προβλημάτιζε – τάραζε τις «αρχές & εξουσίες», γι΄ αυτό, δεν είχε την συμπαράσταση & πραγματική αγάπη, από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας….
Αυτή την «αρρωστημένη» περίοδο, πόσο βοήθησε & στήριξε, εκατοντάδες ψυχές…
Λιοντάρι όταν μιλούσε για τους εχθρούς της πίστεως (αιρετικούς, αλλόδοξους, εχθρούς των ιερών παραδόσεων, «άρχοντες» που ψήφιζαν νόμους αντιευαγγελικούς, εναντίον της οικογένειας & πατρίδας…
Πρώτος στους εκκλ/κούς & εθνικούς αγώνες (Ταυτότητες, Μακεδονία, μάθημα θρησκευτικών στα σχολεία, κ.λ.π)
Τι να πρωτογράψει κανείς??? Τίμησε το ιερό ράσο, την ιεροσύνη του, πιστός στα δόγματα της εκκλησίας, στις 7 Οικουμενικές Συνόδους, στους Αποστολικούς Κανόνες, κ.λ.π.
Πνευματικέ Πατέρα μου, ευχαριστώ τον καλό Θεό, που σε έστειλε & με την χάρη Του, με βοήθησες, με έσωσες από τις «παγίδες» του διαβόλου.

Ευχαριστώ για τις τόσες γνώσεις που απέκτησα για την Ορθόδοξη Πίστη μας & την Ιστορία της Πατρίδας μας.

Η ευχή του Γέροντος και οι πρεσβείες του ως λειτουργού στο Ουράνιο Θυσιαστήριο να συνοδεύουν όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς».
«ΔΟΥΛΟΣ ΘΕΟΥ»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάζονται Περισσότερο