Τα επτά νομοσχέδια που στέλνει η κυβέρνηση στη Βουλή – Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

1

Διατάξεις νομοσχεδίων πολλών υπουργείων έρχονται το επόμενο διάστημα με στόχο, όπως τονίζει η κυβέρνηση, να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου συζητήθηκε σειρά νομοσχεδίων αλλά και άλλων ζητημάτων της επικαιρότητας. Σχετικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης συνολικού ύψους 750 δισ. ευρώ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι: «Αποτελεί ένα γενναίο βήμα, που δυναμώνει την αλληλεγγύη, την συνοχή και την σύγκλιση στους κόλπους της Ευρώπης. Σε συνδυασμό, δε, με τις κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προοιωνίζεται μια διαφορετική, πιο τολμηρή ευρωπαϊκή πολιτική.

Η Επιτροπή έθεσε τον πήχη ψηλά. Και το Συμβούλιο πρέπει να αρθεί, τώρα, με την σειρά του, στο ύψος των περιστάσεων. Αλλά και να αδράξει την ευκαιρία που ανοίγεται για ολόκληρη την Ευρώπη, ώστε να ξαναπάρει τον ρόλο που της αξίζει στην παγκόσμια σκακιέρα».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, συζητήθηκαν μια σειρά από νομοσχέδια, τα οποία αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση, ακόμη και εν μέσω της πρωτόγνωρης πανδημίας του κορονοϊού, όχι μόνο συνεχίζει αλλά επιταχύνει το μεταρρυθμιστικό της έργο.

Διατάξεις νομοσχεδίων πολλών υπουργείων, από το υπουργείο Οικονομικών, μέχρι το Πολιτισμού και Αθλητισμού και από το Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέχρι το Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχουν σαφές αναπτυξιακό αποτύπωμα, καθώς ενισχύουν τη ρευστότητα, προβάλλουν το πολιτιστικό κεφάλαιο της χώρας, προσελκύουν επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση και στις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Επίσης, άλλες διατάξεις μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της χώρας (π.χ. ηλεκτροκίνηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής), ενισχύουν την περιφερειακή ανάπτυξη (π.χ. Εθνική Στρατηγική για τη Νησιωτικότητα που προβλέπεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής), μειώνουν τη γραφειοκρατία και επιταχύνουν την αδειοδότηση (π.χ. για τις δράσεις που χρηματοδοτεί το ΕΚΟΜΕ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης). Επίσης, έγινε συζήτηση για τη διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Άτομα με Αναπηρία, που έχει από τον περασμένο Αύγουστο δρομολογηθεί από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε πλήρη και εποικοδομητική συνεργασία των κρατικών φορέων με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού της σχεδίου για να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση και να πυροδοτήσουμε τη δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Τραγική και πικρή αλήθεια.
  Η ΝΔ είναι ένα κόμμα χωρίς ιδεολογία, όραμα, αρχές και αξίες.
  Στηρίζεται μόνο στην συναλλαγή και στο ρουσφέτι.
  Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη παρέπαιε ήδη απο τον Ιανουάριο. Η οικονομία παρουσίαζε ύφεση, τα κοινωνικά προβλήματα βάλτωναν, στα εθνικά η μια σφαλιάρα ερχόταν μετά την άλλη.
  Ο υποτακτικός του Βερολίνου δεν μπορούσε να δώσει λύση σε κανένα πρόβλημα.
  Προσπαθώντας λοιπόν ο ανίκανος Μητσοτάκης να δώσει ημέρες (και πόντους) ζωής στην παραπαίουσα κυβέρνηση του, αποφάσισε να υποδυθεί πρώτα τον Πολέμαρχο στον Έβρο, και ύστερα τον Σωτήρα Ημών απο τον κορωνοϊό.
  Ένα καλοστημένο μικροκομματικό παιχνίδι που σύντομα θα καταρρεύσει με πάταγο χειρότερο απο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here