Τί συνέβη στο 5ο Λύκειο Λαμίας;

4

Ενα σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας στο 5ο Λύκειο Λαμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες νεαροί,πιθανόν μαθητές άλλης σχολικής μονάδας κατά διαστήματα υπερπηδούσαν την περίφραξη του σχολείου και εισέρχονταν στο εσωτερικό του,δεν έγινε γνωστό αν προκαλούσαν φθορές όμως το συγκεκριμένο σχολείο στο παρελθόν όπως είχε καταγγείλει ο Δντης του είχε γίνει στόχος διαρρηκτών οι οποίοι είχαν αφαιρέσει διάφορα αντικείμενα και προκαλέσει φθορές.

Για τον λόγο αυτό ο Λυκειάρχης κ.Κώστας Σπαλιώρας προσωπικά έκανε επισκέψεις σε ώρες μη λειτουργίας του σχολείου για να ελέγχει την κατάσταση.
Πρό 20  περίπου ημερών και  πάλι ο λυκειάρχης ήρθε αντιμέτωπος με μια ομάδα νεαρών και όταν τους ζήτησε να αποχωρήσουν εκείνοι, σύμφωνα με τον κ.Σπαλιώρα του συμπεριφέρθηκαν σκαιότατα και με ακατονόμαστες φράσεις!

Την  περασμένη Δευτέρα το  απόγευμα σε επίσκεψή του στο σχολείο ο κ.Σπαλιώρας είδε εκ  νέου ομάδα νεαρών εντός του σχολικού χώρου και μπροστά στην επαναλαμβανόμενη αυτή κατάσταση, υποχρεώθηκε να ενημερώσει την Αστυνομία προκειμένου να αποχωρήσουν.

Αμέσως κατέφθασαν περιπολικά της Αστυνομίας και οι αστυνομικοί με δική τους πρωτοβουλία, ζήτησαν από τους νεαρούς να τους ακολουθήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Λαμίας όπου επίσης προσήλθαν τόσο ο κ.Σπαλιώρας όσο και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Θανάσης Παπαχρήστος, ειδοποιημένος πιθανόν από γονείς των παιδιών.

Μάλιστα  ο κ.Σπαλιώρας αρνήθηκε στην ερώτηση των αστυνομικών εάν επιθυμούσε να ασκηθεί δίωξη κατά των προσαχθέτων, αντίθετα ζήτησε να μιλήσει και  ο ίδιος και ο κ.Παπαχρήστος τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς τους που στο μεταξύ είχαν σπεύσει στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Κατά τον κ.Σπαλιώρα στην Αστυνομία υπήρξε φραστική αντιπαράθεση με τους γονείς .

“Μου έκανε εντύπωση ότι οι γονείς οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι τα παιδιά τους παρανόμησαν,αντί να είναι αρωγοί στην προσπάθεια μας να συζητήσουμε και να  εξηγήσουμε στα παιδιά ότι δεν πρέπει να εισέρχονται σε σχολικούς χώρους σε ώρες μη λειτουργίας τους, γιατί πέραν των άλλων υπάρχει κίνδυνος και για τα ίδια, με αντιμετώπισαν με σχεδόν εχθρικό τρόπο παρουσία και των αστυνομικών.
Εμείς ζούμε κάθε ημέρα με τα παιδιά και τα διαπαιδαγωγούμε όχι μόνο σε επίπεδο γνώσεων και θα περιμέναμε και οι γονείς να συνεργαστούν μαζί μας.

Γιαυτό άλλωστε ούτε στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό μας να καταθέσουμε προσφυγές ή να ενημερώσουμε τον Εισαγγελέα όπως είχε συμβεί πριν από μερικά χρόνια σε άλλη σχολική μονάδα της Λαμίας, με αποτέλεσμα οι μαθητές να διωχθούν και ποινικά, εμείς κάτι τέτοιο δεν το θέλουμε θα επιχειρούμε με τον διάλογο να τους πείσουμε και να τους αποτρέψουμε να εισέρχονται παράνομα σε σχολεία με κίνδυνο και της σωματικής τους ακεραιότητα αφού υπερπηδούν τα προστατευτικά κάγκελα μεγάλου ύψους.

Σκεφτείτε τι θα γίνονταν εάν συνέβαινε ένα ατύχημα, ποιά θα ήταν η δική μας ευθύνη;” ανέφερε ο κ.Σπαλιώρας.

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απάντηση
  Η εξήγηση του κου Διευθυντή για το περιστατικό στο σχολείο του, δυστυχώς αντί να βοηθήσει στην πορεία εξεύρεσης μιας λύσης στο πρόβλημα των αθλητικών χωρών, ακολουθεί μια επικίνδυνη τακτική σπίλωσης των παιδιών και των γονέων τους.
  Την ημέρα του γεγονότος ο κος διευθυντής δεν ήρθε σε καμία προηγούμενη επαφή με τα παιδιά που προσήχθησαν πάρα μόνο έξω από το αστυνομικό τμήμα όπου παραδέχθηκε μπροστά στους γονείς τους ότι δεν ήξερε ότι παίζουν τα συγκεκριμένα παιδιά, από τα οποία είχε ζητήσει στο παρελθόν αν δουν κάτι ύποπτο να του το πουν. Άρα δεν είναι δυνατόν να τον έβρισαν η να αρνήθηκαν να συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις του, πόσο μάλλον αφού για κάποια από αυτά γνώριζε προσωπικά τους γονείς τους, τους οποίους και θα μπορούσε να ειδοποιήσει και προσωπικά αν υπήρχε κάποια υποψία ότι τα παιδιά τους ενοχλούν με οποιοδήποτε τρόπο.
  Σε κάθε περίπτωση για τα παιδιά που προσήχθησαν αρκούσε απλώς να τους ζητήσει ο ίδιος να αποχωρήσουν, πόσο μάλλον μια σύσταση από τους αστυνομικούς.
  Οι γονείς ειδοποιήθηκαν από τα παιδιά τους και κάποιοι έσπευσαν στο σχολείο αμέσως στο οποίο ήταν παρόντες μόνο οι αστυνομικοί και όχι ο κος Δντης.
  Ο κος αντιδήμαρχος δεν κλήθηκε από τον κο Σπαλιώρα για το γεγονός αλλά από γονέα μαθητή για να συμβάλλει να λήξει ο παραλογισμός της προσαγωγής.
  Δεν ξέρουμε για ποιους νεαρούς μιλάει ο κος Δντης στο κείμενο του αλλά δυστυχώς ούτε ο ίδιος τους γνωρίζει, σε αντίθεση με τα δικά μας παιδιά που τουλάχιστον για 2 -3 από αυτά γνωρίζει προσωπικά και τους γονείς τους.
  Αν ο κος Δντης έχει σοβαρούς λόγους για να αποτρέπεται η είσοδος τους στο σχολείο του, θα αρκούσε να το πει σε αυτά η στους γονείς τους. Είναι όμως τουλάχιστον άδικο να αφήνει υπονοούμενα για τους μαθητές που τελικά προσήχθησαν.
  Τέλος, όλοι όσοι ήταν παρόντες στο συμβάν, γονείς, μαθητές και αστυνομικοί έχουν πλήρη εικόνα για τα τεκταινόμενα.

 2. Πολύ καλά έκανε ο Λυκειάρχης, αν κανένα έπεφτε και σκοτώνονταν από την ταράτσα του σχολείου θα ήταν κατηγορούμενος και εσείς οι ίδιοι οι ανεύθυνοι γονείς θα τον σταυρώνατε γιατί δεν περιφρουρούσε το σχολείο του.
  Άντε υποκριτές και Φαρισαίοι.
  Αν θέλετε γήπεδα και παιδικές χαρές να τις ζητήσετε από τον Δήμο κι όχι να μπαίνουν στα σχολεία ανεξέλεγκτα με εξωσχολικά και να τα κάνουν λίμπα εκεί μέσα.

 3. […] «Είμαι δάσκαλος, θεολόγος, στόχο έχω να παιδαγωγήσω και όχι να τιμωρώ. Δυστυχώς οι γονείς με ακύρωσαν ως παιδαγωγό και έδωσαν το χειρότερο παράδειγμα στα παιδιά τους, λέγοντας με τον τρόπο τους ”Κάντε ότι θέλετε και κι εμείς είμαστε εδώ για να τα διορθώσουμε όλα”, αναφέρει με νόημα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΛΑΜΙΑ FM-1 o Διευθυντής του 5ου Λυκείου Λαμίας, Κώστας Σπαλιώρας σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε την περασμένη εβδ… […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here