Τίμησαν τον ….Μεταξά επιβάτες του ΟΣΕ!

0

Ο φασισμός λένε δεν έχει κέρατα να ξεχωρίζει από μακριά, αλλά στον ΟΣΕ μπορεί να βρει κανείς καμιά φορά, αυτά που ο λαός αποκαλεί σκωπτικά “κέρατα βερνικωμένα”!

Πως αλλιώς να προσεγγίσει κανείς ένα απίστευτα ντροπιαστικό γεγονός που έλαβε χώρα στο δρομολόγιο του ΟΣΕ από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λειανοκλαδίου το απόγευμα της Τρίτης,ανήμερα της επετείου της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου!

Ειδικότερα ένας 45χρονος νόμιμος πρόσφυγας από το Καμερούν ταξίδευε από την Αθήνα προς την Καρδίτσα.

Στον έλεγχο της αμαξοστοιχίας διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος, ονόματι Foca Rowena, δεν είχε κόψει εισιτήριο μέχρι την Καρδίτσα επειδή δεν είχε όλα τα χρήματα.

Όπως αναφέρθηκε ο ελεγκτής του ζήτησε να πληρώσει όλο το εισιτήριο και εκείνος άδειασε τις τσέπες του για να του αποδείξει ότι δεν είχε άλλα χρήματα,ταυτόχρονα όμως μέσα στη τσέπη του είχε και ένα χαρτί ελληνικού Νοσοκομείου που πιστοποιούσε ότι στις αρχές Μαΐου είχε βρεθεί θετικός στον κορωναϊό αλλά δεν νόσησε, έκανε την προβλεπόμενη καραντίνα και στην συνέχεια του δόθηκε η άδεια να επιστρέψει στην Καρδίτσα όπου φιλοξενείται σε δομή προσφύγων.

Μόλις έγινε αντιληπτό ότι είχε βρεθεί θετικός στον κοροναϊό εξαγριωμένοι ταξιδιώτες του επιτέθηκαν, τον εξύβρισαν,τον προπηλάκισαν και απαίτησαν από τον προϊστάμενο του τρένου να τον κατεβάσει στον πρώτο Σιδηροδρομικό Σταθμό που ήταν το Λειανοκλάδι.

Λέγεται μάλιστα ότι ο ελεγκτής απαίτησε από τον αλλοδαπό να μείνει ακίνητος σε μια γωνιά του βαγονιού,δίκην τιμωρίας, μέχρι να φτάσει το τρένο στον Σταθμό.

Καθ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού δέχονταν ύβρεις ,απειλές και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς από ορισμένους επιβάτες παρότι λίγοι δυστυχώς άλλοι επιβάτες ανέλαβαν να τον υπερασπιστούν με αποτέλεσμα να απειληθεί ακόμη και επεισόδιο μεταξύ επιβατών!

Όταν το τρένο έφτασε στο Λειανοκλάδι κυριολεκτικά τον άδειασαν στο Σταθμό ενώ ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και με ασθενοφόρο ο 45χρονος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας όπου όμως διαπιστώθηκε ότι είναι εντελώς υγιής!

Εκεί διενεργήθηκε έρανος μεταξύ εργαζομένων του Νοσοκομείου ώστε να συμπληρωθεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσό και ο άνθρωπος να συνεχίσει το ταξίδι του ως την Καρδίτσα για την δομή που τον φιλοξενεί!

Ακόμα μια φορά που η Λαμία, ως κοινωνία, έδειξε το αληθινό της πρόσωπο- αυτό της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της εξυπηρέτησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here