Τέλος εποχής για την ΛΑΡΚΟ: Στον δρόμο οι εργαζόμενοι (Ηχητικό)

Μιλούν στον ΛΑΜΙΑ FM-1 Σαρακιώτης, Ανεστοπούλου και Κορέντζελος

0

Με την αποψινή ψηφοφορία στην Βουλή επι σχετικής τροπολογίας, προδιαγράφεται το τέλος της ΛΑΡΚΟ και η αρχή δυσάρεστων εξελίξεων για τους εργαζόμενους.

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί γενική απεργία στη Λάρυμνα και συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου στις 11 το πρωί.

Το εργατικό κέντρο Φθιώτιδας καλεί σε έκτακτη διευρυμένη σύσκεψη αύριο το απόγευμα στην Λαμία, ζητώντας από τους βουλευτές να παρευρεθούν και να πάρουν θέση.

Όλα όσα συμβαίνουν σήμερα, για την ΛΑΡΚΟ αντίκεινται στην εργατική νομοθεσία, τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρώπης- Θα πολεμήσουμε με νομικά επιχειρήματα, δηλώνει στον ΛΑΜΙΑ FM-1 η πρόεδρος του ΕΚΠΕ Φθιώτιδας, Σοφία Ανεστοπούλου.

Με κατάληψη το πρωί στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα, απεργία και συγκεντρωση το Σάββατο, απαντούν οι εργαζόμενοι στα όσα ετοιμάζονται γι’ αυτούς χωρίς αυτούς και σύμφωνα με το  πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, Ανδρέα Κορέντζελο «οι εργαζομενοι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια και δεν θα χαρίσουν σε κανέναν χρόνια δουλειάς, σε ένα επικίνδυνο και ανθυγιεινό περιβάλλον. Εδώ θα χυθεί αίμα», δηλώνει χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΛΑΜΙΑ FM-1, ο Ανδρέας Κορέντζελος.

Με παρέμβασή του στον ΛΑΜΙΑ FΜ-1, o βούλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης, καταγγέλει την Κυβέρνηση που επέτρεψε να φτάσει σε αυτό το σημείο μια τέτοια βιομηχανία και τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ στα 4 χρόνια διακυβέρνησης είχε βάλει στο συρτάρι τα σχέδια για τριχοτόμηση και πώληση της εταιρίας, που από τα προηγούμενα χρόνια σχεδίασε η Νέα Δημοκρατία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here