Συναγερμός για την επερχόμενη θύελλα και στην Φθιώτιδα!

0

Στο ¨κόκκινο” είναι και η Φθιώτιδα για την επέλαση της θύελλας με την κωδική ονομασία ΙΑΝΟΣ που θα πλήξει από αύριο και κυρίως την Παρασκευή την Ελλάδα και χαρακτηρίζεται στη διεθνή βιβλιογραφία ως «μεσογειακός κυκλώνας».

Μια θύελλα με πολύ ισχυρά φαινόμενα που θα θέσουν σε δοκιμασία τις αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας όλης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μια και θα βρεθεί όπως τουλάχιστον προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, στο “μάτι του κυκλώνα”!

Για το λόγο αυτό ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός βρίσκεται από νωρίς σήμερα σε συνεχή επαφή με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες αλλά και τους προϊσταμένους των τεχνικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας.
Ειδικότερα στην Φθιώτιδα αύριο πριν το μεσημέρι ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας, Δημάρχων ή εκπροσώπων Δήμων και φυσικά της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για να συζητήσουν την οργάνωση αντιμετώπισης των έντονων καιρικών φαινομένων μετά από σχετική ενημέρωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, οι καταιγίδες κατά τόπους και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, πλημμύρες, πτώσεις δένδρων, ακόμα και άνοδος της στάθμης της θάλασσας όπου η ένταση των φαινόμένων ενδέχεται να φτάσει σε επίπεδα κυκλώνα.
Τα ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα θα πλήξουν με τα έως τώρα δεδομένα ένα τμήμα του Δήμου λαμιέων,όλο τον Δήμο Καμένων Βούρλων ένα τμήμα του Δήμου Αμφίκλειας -Ελάτειας και πολύ περισσότερο όπως προβλέπουν τον Δήμο Λοκρών.

Στις παραθαλάσσιες περιοχές όπως τα Καμένα Βούρλα,ο Άγιος Κωνσταντίνος,η Αρκίτσα,η Σκάλα Αταλάντης κ.α. υπάρχει πρόβλεψη για τεράστια κύματα που μπορεί να προκαλέσουν καταστροφές σε υποδομές και εγκαταστάσεις στις ακτές.

Σε επίπεδο Περιφέρειας ιδιαίτερα υψηλός είναι ο κίνδυνος για την Εύβοια και ειδικά την κεντρική περιοχή του Νομού γιαυτό ανάλογες προετοιμασίες γίνονται και εκεί αφού το νησί είναι ήδη “λαβωμένο” από την προηγούμενη καταιγίδα με τους 8 θανάτους κατοίκων και τις τεράστιες καταστροφές σε σπίτια,επιχειρήσεις και υποδομές.

Σε κάθε βραχυπρόθεσμη πρόγνωση ισχυρών φαινομένων θα λειτουργήσει ο αριθμός προειδοποίησης 112!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here