LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στριφτά μπαστούνια με σπανάκι και τυρί

Υλικά Συνταγής
Φύλλο
1 κιλό αλεύρι μπλε γοχ
2 κουταλιές ξύδι
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
1 ποτήρι νερό περίπου, θα το δείτε μέχρι να γίνει ζύμη μαλακια να μην κολλάει στα χέρια.
Βγάζει 10 μεγάλα φύλλα.

Γέμιση

1 1/2 κιλό σπανάκι ( το καθαρίζουμε, το πλένουμε, το στραγγίζουμε,

το αλατίζουμε και το στίβουμε να Βγάλει τα πολλά υγρά του)

ή εναλλακτικά 1 κιλό κατεψυγμένο.
3 μεγάλα κρεμμυδια ψιλοκομμένα και αν θέλουμε βάζουμε και φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
4 αυγά
250 γρ φέτα
1 φλυτζάνι λάδι
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Στριφτά μπαστούνια με σπανάκι και τυρί
Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα κρεμμυδια, το σπανάκι μέχρι να κατεβει λίγο σε όγκο. Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε τον άνηθο,αλάτι πιπέρι και μολις κρυωσει λίγο ακόμα βάζουμε τα αυγά και το τυρί.

Λαδώνουμε μια λαμαρίνα και έχουμε χωρίσει τη ζύμη σε 10 κομμάτια. Ανοίγουμε ένα μεγάλο Φύλλο κάθε φορά και αφού το λαδώσουμε καλά βάζουμε 5 κουταλιές γέμιση κατα μήκος το φύλου. Τυλίγουμε ρολό και τοποθετούμε στη λαμαρίνα. Λαδώνουμε καλά κάθε Φύλλο που βάζουμε και ιδιαίτερα στα πλαΐνα που θα ακουμπησει το επομενο για να ψηθούν καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 175 βαθμούς

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάζονται Περισσότερο