Στην ΛΑΡΚΟ την Παρασκευή ο Δημήτρης Κουτσούμπας

1

Ενημερωτικές περιοδείες σήμερα και αύριο στην Λοκρίδα για την προετοιμασία της ανοιχτής συγκέντρωσης με τον κο Κουτσούμπα.

Με εξορμήσεις στα χωριά της περιοχής και στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, αποστολή προσκλήσεων σε φορείς και συλλόγους, ανάρτηση πανό σε κομβικά σημεία και φυσικά με συζήτηση άτομο το άτομο, διαδίδεται πλατιά το κάλεσμα των Οργανώσεων του ΚΚΕ για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση – συζήτηση στη Λάρυμνα την Παρασκευή 5 Ιούνη, στις 8 μ.μ. στο πάρκο «Θεόδωρος Μαλέρδος», με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Με θέμα «Το ΚΚΕ συζητά με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τους κατοίκους της περιοχής για τον αγώνα τους και τις προτάσεις του Κόμματος για τη λειτουργία της και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων», η συγκέντρωση – συζήτηση της Παρασκευής «ακουμπά» ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Λοκρίδας, που σε μεγάλο βαθμό «ζει και αναπνέει» με το βλέμμα στραμμένο στη ΛΑΡΚΟ και τις εξελίξεις γύρω από αυτήν.

Στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας να φτάσει παντού το κάλεσμα, σήμερα Τετάρτη κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Λάρυμνας – Μαρτίνου, Γιώργο Νυδριώτη, θα πραγματοποιήσει εξόρμηση το πρωί στο Μαρτίνο.

Αύριο Πέμπτη, κλιμάκιο του Κόμματος με επικεφαλής τον Παναγιώτη Πολίτη, στέλεχος του ΚΚΕ και εργαζόμενο στη ΛΑΡΚΟ, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Μαλεσίνα.

«Η συμπαράσταση του ΚΚΕ έρχεται από μακριά…»
«Η συμπαράσταση του ΚΚΕ στους αγώνες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ δεν είναι σημερινή. Ερχεται από μακριά. Είναι πραγματική και άδολη αλληλεγγύη, όχι ψεύτικα λόγια, αλλά πράξεις», δηλώνει ο Χρήστος Οικονόμου, συνταξιούχος εργάτης της ΛΑΡΚΟ και μέλος της διοίκησης του σωματείου στη μεγάλη απεργία του 1977.

«Η συγκέντρωση της Παρασκευής και η παρουσία του Γενικού Γραμματέα είναι συνέχεια αυτής της στήριξης», επισημαίνει. «Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές εργάτες ήταν αυτοί που σήκωσαν στην πλάτη τους, που είχαν πρωτοπόρα συμβολή στον αγώνα και τη μεγάλη απεργία των πάνω από 100 ημερών το 1977, που ακόμη είναι χαραγμένη στη μνήμη των παλιών εργατών της ΛΑΡΚΟ, που ακόμη συζητάνε οι σημερινοί εργαζόμενοι. Το ΚΚΕ, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος οργάνωσαν όχι μόνο τον αγώνα αλλά και την αλληλεγγύη εκείνες τις μέρες. Κράτησαν όρθιες τις οικογένειες των εργατών της ΛΑΡΚΟ. Αυτοί μπαίνουν μπροστά και στους σημερινούς αγώνες».

Και υπογραμμίζει: «Η μαζική παρουσία των εργαζομένων αλλά και των κατοίκων της περιοχής στη συγκέντρωση της Παρασκευής δεν είναι ανταπόδοση στην προσφορά του ΚΚΕ. Είναι συμμετοχή σε έναν ακόμη αγώνα, γιατί αγώνας είναι κάθε εκδήλωση που διοργανώνει το ΚΚΕ. Αγώνας για το δίκιο των εργατών, για τη διασφάλιση του μεροκάματου και των δικαιωμάτων τους. Αγώνας για την ίδια τη ΛΑΡΚΟ, για την οποία μόνο η πρόταση του ΚΚΕ δίνει διέξοδο προς όφελος των εργαζομένων και του λαού από την κατάσταση που την έχουν οδηγήσει τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτήν την πρόταση πρέπει να έρθουν να ακούσουν την Παρασκευή. Να τη συζητήσουν και να παλέψουν για αυτή».

«Μας δίνει ελπίδα…»
«Η υπομονή του ΚΚΕ να στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τις οικογένειές τους δίνει ελπίδα», δηλώνει στον «Ριζοσπάστη» ο Γιάννης Τσίγκος, που εδώ και 25 περίπου χρόνια δουλεύει το εστιατόριο στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ.

«Λόγω της δουλειάς μου», μας λέει, «αφουγκράζομαι τον κόσμο, τις αγωνίες του και την αβεβαιότητά του για το αύριο. Την ίδια αγωνία βιώνω κι εγώ. Είμαι 58 χρονών, τι θα κάνω εγώ αύριο αν κλείσει το εργοστάσιο; Ηδη οι περικοπές στους μισθούς και η κατάργηση των Δώρων έχουν επιπτώσεις. Ζέστανε λίγο ο καιρός και βλέπω γονείς να σκέφτονται να αγοράσουν ένα παγωτό στα παιδιά τους».

«Θα πάω την Παρασκευή στην εκδήλωση του ΚΚΕ. Έχω ακούσει κι άλλες φορές για την πρότασή του για το πώς θα πρέπει να λειτουργεί η ΛΑΡΚΟ. Για το πώς θα έπρεπε να είναι οργανωμένη η κοινωνία», σημειώνει, τονίζοντας ότι «οι αγώνες έχουν κρατήσει ζωντανή τη ΛΑΡΚΟ. Έχουν δει πολλά τα μάτια μου εδώ, αλλά να συκοφαντούν τους εργαζόμενους δεν το περίμενα. Θα κατέβω και στο συλλαλητήριο στην Αθήνα».

Και καταλήγει: «Ευτυχώς πάντως που υπάρχουν και οι κομμουνιστές και μπαίνουν μπροστά. Αλλιώς θα τα είχαν διαλύσει όλα χρόνια πριν και δεν θα είχε κουνηθεί φύλλο».

Η συγκέντρωση – συζήτηση στη Λάρυμνα έρχεται σε συνέχεια της τροπολογίας που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή την προηγούμενη βδομάδα, ενάντια στις διαλυτικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Η μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση εργατών της ΛΑΡΚΟ, άλλων εργαζομένων, κατοίκων της περιοχής, φορέων, θα είναι ξεκάθαρο, ηχηρό μήνυμα απέναντι στην κυβέρνηση, απάντηση στην κλιμακούμενη επίθεση και στη συκοφάντηση του αγώνα, μέσο πίεσης για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, τεκμηριωμένη απάντηση ότι υπάρχει και άλλος δρόμος για το “χρυσωρυχείο” που λέγεται ΛΑΡΚΟ από το δρόμο της απαξίωσης, του κλεισίματος, της ιδιωτικοποίησης».

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Η Schneider Electric κλείνει το εργοστάσιο παραγωγής μετασχηματιστών στα Οινόφυτα μετά απο 50 χρόνια.

  Η κραταιά οινοβιομηχανία Μαλαματίνα (50 εκατ. φιάλες κρασιού σε 37 χώρες) πωλείται, ενώ έχει αναστείλει την λειτουργία της εδώ και δύο μήνες.

  Η Χαλυβουργία Ελλάδος έχει αναστείλει την λειτουργία της απο 15 Απριλίου.

  Κι ύστερα έχεις τους γραφικούς καραγκιόζηδες της ΝΔ να μιλούν για ανάπτυξη.

  Πράσινη ενέργεια, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ΕΣΠΑ και πράσινα άλογα.

  Και όσα εργοστάσια είχαν απομείνει στην χώρα μας, κλείνουν ένα-ένα μετά τα χτυπήματα που δέχθηκαν με την καραντίνα και τον αντικαπνιστικό νόμο (προσωπικές καταστροφικές επιλογές Μητσοτάκη).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here