“Στην Αμερική οι βιαστές πάνε στην ηλ.καρέκλα, στην Ελλάδα μένουν ελεύθεροι;”

Γιατί θα αφεθεί ελεύθερος ο 35χρονος λαμιώτης που κατηγορήθηκε για βιασμούς!

0

Αρκετά σχόλια διατυπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες μέσα από κοινωνικά δίκτυα και όχι μόνο, για την υπόθεση του 35χρονου λαμιώτη που κατηγορήθηκε για αρπαγή και βιασμούς γυναικών και προχθές το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό, αποφάσισε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 8 χρόνων αλλά με ανασταλτική ισχύ όποτε θα αφεθεί ελεύθερος!

Για να δοθούν έγκυρες απαντήσεις σε όλα αυτά τα σχόλια καλέσαμε στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 τους συνηγόρους της δίκης, τον δικηγόρο πολιτικής αγωγής Αθανάσιο Νούσα και την συνήγορο υπεράσπισης του 35χρονου Ελευθερία Ψύλλου.

Κατά τον κ.Νούσα το δικαστήριο έπρεπε να μην δώσει αναστέλλουσα δυνατότητα στην ποινή που του επέβαλε μετά τα όσα κατέθεσαν τα θύματα του στη διάρκεια της δίκης.
Όμως πρόσθεσε έχουμε και την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό και μπορεί η κοινή γνώμη να γνωρίζει ότι στο Εφετείο οι ποινές συνήθως μειώνονται αλλά αυτό δεν αποτελεί θέσφατο:

Από την πλευρά της η κα Ψύλλου τόνισε ότι το δικαστήριο που είχε στην σύνθεση του έμπειρους και εγνωσμένου κύρους δικαστές αξιολόγησε τα καταγγελθέντα και εξέδωσε την ορθή του ετυμηγορία:

Δείτε:
Αυτές είναι οι 15 πιο σκληρές τιμωρίες σε διαφορετικές χώρες του κόσμου.

1. Κίνα
Οι αρχές της Κίνας τιμωρούν τους βιαστές αμέσως με θανατική ποινή και σε κάποιες περιπτώσεις ο βιαστής επίσης τιμωρείται με ακρωτηριασμό των γeννητικών του οργάνων.

2. Ιράν
Στο Ιράν, ο βιαστής είτε απαγχονίζεται ή πυροβολείται μέχρι θανάτου δημόσια. Μερικές φορές ο ένοχος γλιτώνει από τη θανατική ποινή μετά από την έγκριση του θύματος, αλλά θα δεχτεί 100 μαστιγώματα ή ισόβια κάθειρξη.

3. Ολλανδία
Οποιοδήποτε είδος σeξουαλικής επίθεσης, ακόμα και ένα γαλλικό φιλί χωρίς τη συγκατάθεση του ενός, θεωρείται βιασμός στην Ολλανδία. Ο βιαστής τιμωρείται με φυλάκιση που κυμαίνονται από 4 έως 15 χρόνια, ανάλογα με την ηλικία του κατάδικου.

Σeξουαλική επίθεση προς ιερόδουλη, μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση 4 ετών στις Κάτω Χώρες, ενώ είναι μία χώρα που δεν υπάρχουν ανησυχίες για τη σeξουαλική επίθεση εναντίον ιερόδουλων.

4. Γαλλία
Στη Γαλλία, ο βιαστής τιμωρείται με 15 χρόνια φυλάκισης, και αν έχει προκαλέσει βασανιστήρια στο θύμα, τότε η ποινή μπορεί να επεκταθεί στα 30 έτη ή σε ισόβια φυλάκιση ανάλογα με την έκταση της σωματικής βλάβης που προκλήθηκαν στο θύμα.

5. Βόρεια Κορέα
Η Βόρεια Κορέα δεν έχει καμία επιείκεια για αυτό το έγκλημα. Αποδίδεται άμεση δικαιοσύνη στο θύμα βιασμού, καθώς μια διμοιρία στρατού πυροβολεί τον βιαστή στο κεφάλι.

6. Ρωσία
Στη Ρωσία, ο κατάδικος πρέπει να εκτίσει μια ποινή φυλάκισης για 3+ ετών, η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 30 χρόνια, ανάλογα με τη ζημιά που έχει προκαλέσει στο θύμα.

7. Αφγανιστάν
Στο Αφγανιστάν αποδίδεται άμεση δικαιοσύνη στο θύμα, σε μόλις τέσσερις ημέρες πυροβολώντας τον βιαστή στο κεφάλι.

8. Νορβηγία
Στη Νορβηγία, ο βιαστής τιμωρείται με φυλάκιση από 4 έως 15 χρόνια, ανάλογα με το βαθμό της σωματικής βλάβης στο θύμα.

9. ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ έχουν δύο είδη νομοθεσία – τον πολιτειακό νόμο και την ομοσπονδιακή νομοθεσία. Αν η υπόθεση βιασμού εμπίπτει στην κατηγορία του ομοσπονδιακού νόμου, τότε ο βιαστής λαμβάνει ποινή 30 χρόνια φυλάκισης. Οι ποινές για βιασμό διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία, στους πολιτειακούς νόμους.

10. Ινδία
Η Ινδία θέσπισε ακόμα πιο αυστηρή την τιμωρία που ψηφίστηκε με το νομοσχέδιο του 2013. Ο βιαστής είτε λαμβάνει ποινή φυλάκισης 14 ετών και σπανιότερα ο βιαστής τιμωρείται με εκτέλεση δια απαγχονισμού.

11. Σαουδική Αραβία
Αν κάποιος καταδικαστεί για βιασμό, τότε εκτελείται δημοσίως λίγες μέρες μετά τη δίκη. Είναι από τις πιο βάναυσες τιμωρίες για τον βιασμό στον κόσμο.

12. Αίγυπτος
Στην Αίγυπτο, ο βιαστής απαγχονίζεται δημόσια ώστε οι επίδοξοι βιαστές να γνωρίζουν τις συνέπειες αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος.

13. Ισραήλ
Στο Ισραήλ, ο βιαστής φυλακίζεται για τουλάχιστον 4 χρόνια και με μέγιστοι ποινή τα 16 χρόνια.

14. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η τιμωρία της σeξουαλικής επίθεσης ή βιασμού είναι θάνατος δι “απαγχονισμού εντός 7 ημερών.

15. Ελλάδα
Στην Ελλάδα, οι ποινή για τον βιασμό είναι φυλάκιση τουλάχιστον 3 ετών.

Πηγή https://fanpage.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here