Στερεά: Πιστόλες,σπαθιά,περίστροφα,τουφέκια και αρχαία νομίσματα στα χέρια αστυνομικών

0

Στα επικίνδυνα μονοπάτια των αρχαιοκάπηλων από την Λιβαδειά στην Άρτα.

Δυνατό χτύπημα των κυκλωμάτων αρχαιοκαπηλίας και παράνομης διακίνησης ειδών ιδιαίτερης ιστορικής αξίας από αστυνομικούς της Ασφάλειας Λιβαδειάς.

Αξιοποιώντας τις πληροφορίες του ιδιωτικού ερευνητή  Γιώργου Τσούκαλη αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Λιβαδειάς εντόπισαν αρχαία νομίσματα και συλλεκτικά όπλα  σε περιοχή της Άρτας στην Ήπειρο.

Είχε προηγηθεί επικοινωνία πρώην αρχαοκάπηλου με τον ερευνητή ο οποίος έδωσε ακριβείς πληροφορίες για το σημείο που ήταν κρυμένα τα όπλα και τα νομίσματα μέσα σε μεγάλες μαύρες σακκούλες σκουπιδιών.Αρχικά δόθηκε ως πληροφορία τοποθεσία στην Στερεά και στη συνέχεια η Άρτα.

Ο κος Τσούκαλης εμπιστεύτηκε και την δεύτερη και ακριβή όπως αποδείχθηκα πληροφορία στην Ασφάλεια Λιβαδειάς και έγινε η επέμβαση.

Με μεγάλη προσοχή οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και δεν προλάβαιναν να μετρούν.
Κατασχέθηκαν τυφέκια, περίστροφα, πιστόλες, σπαθιά και (223) νομίσματα

 

Αναλυτικά όπως δημοσιοποίησε σήμερα η Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας δίνοντας και τις φωτογραφίες των ευρεθέντων,από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς διερευνήθηκε υπόθεση που σχετίζεται με νομίσματα σημαντικής αρχαιολογικής – ιστορικής αξίας και όπλα συλλεκτικής σημασίας.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία και δεδομένα, τα όποια παρασχέθηκαν και κατηύθυναν τις έρευνες αρχικά σε περιοχή της Βοιωτίας και στη συνέχεια εκτός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα σε ευρύτερη περιοχή της Άρτας, όπου χθες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• (5) μακρύκαννα τυφέκια, (2) πιστόλες (κουμπούρες), (4) περίστροφα και πιστόλι, όλα παλαιού τύπου, πιθανόν ιστορικής – συλλεκτικής σημασίας,
• αεροβόλο σκοπευτικό, ιταλικής προέλευσης,
• πιστόλι ρήψεως φωτοβολίδων,
• (6) σπαθιά και μαχαίρι, με την θήκη του, καθώς και
• (223) συνολικά νομίσματα, των οποίων η αρχαιολογική προέλευση και αξία θα εκτιμηθεί από υπαλλήλους της Εφορίας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here