Σταϊκούρας: «Υπό εξέταση η αναστολή καταβολής του δώρου Πάσχα» (vid)

0

Ο Υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε για το αν υπάρχει σκέψη αναστολής του δώρου Πάσχα και απάντησε οτι εξετάζεται.

Απάντηση που σοκάρει από τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ και αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, απάντησε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα εξειδικευτούν.

Σε ερώτηση για το αν εξετάζεται η αναστολή από την καταβολή του δώρου του Πάσχα στους εργαζόμενους, απάντησε πως είναι κάτι που εξετάζεται από τον ίδιο και τους συνεργάτες του.

Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς θα αποτελεί τεράστιο πλήγμα για τους εργαζόμενους, καθώς τα 800 ευρώ για ενάμιση μήνα δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις του.

Από το δώρο του Πάσχα περίμεναν να ισορροπήσουν.

«Κάθε ευεργέτημα σε επιχείρηση όπως αναστολή υποχρεώσεων, μείωση ενοικίου, ενίσχυση ρευστότητας κυρίως από ευρωπαϊκά κονδύλια, έχει προϋπόθεση να μην γίνει καμία απόλυση», τόνισε και πρόσθεσε: «Είμαστε σε συνεχή επαφή με τις τράπεζες ώστε μετά τα χρεωλύσια σε ενήμερους επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε ενέργειες και για τα φυσικά πρόσωπα».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «σοφή πρόβλεψη, να περικλείονται στα μέτρα όλες οι επιχειρήσεις, είτε κλείνουν, είτε έχουν απώλεια τζίρου. Υπάρχει μηχανισμός στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ώστε να παρακολουθούμε τη μείωση του τζίρου και να λάβουμε αποφάσεις για μέτρα προστασίας κι αυτών των επιχειρήσεων».

«Η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης QE που ανακοίνωσε η ΕΚΤ, στο πλαίσιο του οποίου θα αγοράζει και ελληνικό χρέος, ήταν κάτι που επεδίωκε η χώρα από το 2015 και το πετύχαμε τώρα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

«Είναι η δεύτερη απόφαση, ύστερα από εκείνη στο Eurogroup, βάσει της οποίας η Ελλάδα συμμετέχει ισότιμα σε ό,τι γίνεται στην Ευρώπη», επισήμανε.

newsbomb.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here