LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σταϊκούρας στον ΛΑΜΙΑ FM-1: «Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την βέλτιστη και ταχύτατη αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΠΕ Φθιώτιδας» (Ηχητικό)

Ο κ. Σταϊκούρας ξεδίπλωσε μέσα από τον ΛΑΜΙΑ FM-1 ολόκληρη την παρέμβαση που αποφασίστηκε για τις δράσεις για την ανάδειξη και αξιοποίηση του Αρχαιολογικού Χώρου, των Θερμοπυλών, της ιαματικής πηγής και των κτιριακών εγκαταστάσεών της.

 

H μελέτη για τον αρχαιολογικό χώρο αποτελεί τροποποίηση της ολοκληρωμένης μελέτης.

Κύριοι στόχοι της μελέτης είναι η ανάδειξη της ιστορικής τοπογραφίας της περιοχής και η διεύρυνση του επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου με την ένταξη των θερμών πηγών, που βρίσκονται πλησίον και της Ανοπαίας Ατραπού επί του Καλλίδρομου όρους.

Στο πλαίσιο αυτό, επιχειρείται ο ανασχεδιασμός του χώρου, απλοποιώντας τις προηγούμενες επιμέρους διαμορφώσεις, ώστε να προκύπτει μια πιο ελεύθερη διακίνηση των επισκεπτών.

Η τροποποιημένη μελέτη, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει αναπροσαρμογές ως προς τους όρους που αφορούν στους πεζοδρόμους, στις διαδρομές των ΑμεΑ, στη φύτευση και στον φωτισμό, ώστε να έχουν πιο σαφή προσανατολισμό. Προβλέπεται, επίσης, ο σχεδιασμός ψηφιακής εφαρμογής για smartphone και tablet, μέσω της οποίας θα παρουσιάζεται η αρχαία τοπογραφία της περιοχής και θα παρέχονται πληροφορίες για τα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα σε αυτήν, αλλά και για τις προσβάσεις στα μνημεία.

Το Υπουργείο Οικονομικών διερευνά τη δυνατότητα χρηματοδότησης του ανωτέρω έργου στον αρχαιολογικό χώρο από το Ταμείο Ανάκαμψης, και συνεπικουρεί το ΤΑΙΠΕΔ στην αξιοποίηση του περιουσιακού του στοιχείου στην περιοχή (ιαματική πηγή, έκταση γης με κτιριακές εγκαταστάσεις) ανακοινωσε μέσω του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

 

Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται η κάλυψη των αναγκών της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, καθώς και η αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα της επένδυσης, με συμβολή στην περιφερειακή ανάπτυξη και στην τοπική οικονομία. Παράλληλα, διατηρείται ο χαρακτήρας του ακινήτου ως Λουτρόπολης, με την ταυτόχρονη προστασία, διατήρηση και αξιοποίηση – ανάδειξη της μοναδικής ταυτότητας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος και του τοπίου που αντιμετωπίζονται ως ενιαίο σύνολο.

Στο πλαίσιο δε της ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί από τα δύο συναρμόδια Υπουργεία, παρακολουθείται στενά η συνολική πορεία του έργου, με γνώμονα την ολιστική προσέγγιση του εγχειρήματος.

«Με ορθολογισμό και μεθοδικότητα, εργαζόμαστε ώστε ο παγκόσμιας απήχησης αρχαιολογικός χώρος των Θερμοπυλών να αποκτήσει τη λάμψη που του αξίζει και ο όμορος πλουτοπαραγωγικός πόρος να αξιοποιηθεί τάχιστα, διευρύνοντας την παραγωγική βάση της περιοχής και της χώρας».

Ζωντανά μέσα από τον ΛΑΜΙΑ FM-1, ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε πως δεν πέρασε μόνο η απόφαση για τις Θερμοπύλες, αλλά «ξεκλειδώθηκε» και ο διαγωνισμός για τις Πηγές Κονιαβίτη στα Καμένα Βούρλα, αφού τον Ιανουάριο του 2022 θα τρέξει ο διαγωνισμός για το ακίνητο στο Γαλήνη και τις Πηγές Κονιαβίτη.

«Εκτιμώ ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την βέλτιστη και ταχύτατη αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΠΕ Φθιώτιδας,» αναφέρει ο Υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα,  παροδικό χαρακτήρισε το φαινόμενο των αυξήσεων σε καύσιμα, ΔΕΗ και αέριο κ. Σταικούρας σημειώνοντας ότι είναι κάτι που θα αντιμετωπιστεί μέχρι το δευτερο τρίμηνο του 2022.

«Η μόνιμη άυξηση του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση είνια κάτι που θα βοηθήσει τους πολιτες να υπάρξει αντιστάθμιση με τις αυξήσεις ενώ απο σημερα θα ξεκινήσει να καταβάλλεται το επίδομα θέρμανσης ενώ υπάρχει μία σειρά απο παροδικά μέτρα για συνταξιούχους και άλλες ομάδες για να βοηθήσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις,» υπογράμμισε ο Υπουργός.

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο

Παρα κάμερα

By Lamia FM-1 Team / 2 Οκτωβρίου 2022 / 0 Comments

Παρα…κάμερα!

By Lamia FM-1 Team / 30 Σεπτεμβρίου 2022 / 0 Comments