Σταϊκούρας: Πάει πολύ να κουνάνε το «δάχτυλο αυτοί που επέβαλαν πλήθος νέων φόρων

0
Ο Χρήστος Σταϊκούρας «υποστήριξε ότι η πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του, είναι αποτέλεσμα της «αδυναμίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διατυπώσει να εναλλακτική πρόταση για τα σημαντικά θέματα και επιδιώκει να καιροσκοπήσει πολιτικά πάνω στις αγωνίες της κοινωνίας»

Άκαιρη, άκυρη και υποκριτική χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο υπουργος Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε βάρος του οποίου έχει κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του παρών ήταν στη Βουλή και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αμέσως μετά αποχώρησε.

«Κατατίθεται, την ίδια χρονική στιγμή που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και συνολικά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίνουμε μια πολύπλευρη μάχη, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, για να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση και τις τουρκικές προκλήσεις. Την ίδια χρονική στιγμή που ολοκληρωνόταν η ιστορική για τη Δημοκρατία δίκη, με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής» είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του, είναι αποτέλεσμα της «αδυναμίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διατυπώσει να εναλλακτική πρόταση για τα σημαντικά θέματα και επιδιώκει να καιροσκοπήσει πολιτικά πάνω στις αγωνίες της κοινωνίας».

Ο κ. Σταϊκούρας αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του απαριθμώντας το έργο της κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ψηφίστηκαν 14 νομοσχέδια, που στόχο έχουν την επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Επιπλέον, αναφέρθηκε σε μόνιμες μειώσεις στα εξής:

Μειώσαμε τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, με εισαγωγικό συντελεστή 9%, και αυξήσαμε το αφορολόγητο για κάθε τέκνο.

▪ Μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 22%.

▪ Απαλλάξαμε από τον ΕΝΦΙΑ τους κατοίκους μικρών, ακριτικών νησιών.

▪ Μειώσαμε το φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων στο 24%.

▪ Μειώσαμε τη φορολογία διανεμόμενων κερδών στο 5%.

▪ Μειώσαμε ασφαλιστικές εισφορές για απασχολούμενους πλήρους απασχόλησης.

▪ Αναστείλαμε τον ΦΠΑ στις νέες οικοδομές.

▪ Παρέχουμε ισχυρό φορολογικό κίνητρο για την πραγματοποίηση επενδύσεων σε πράσινη οικονομία, ενέργεια και ψηφιοποίηση.

▪ Δώσαμε κίνητρα σε φυσικά πρόσωπα που εισφέρουν επενδυτικά κεφάλαια για νεοφυείς επιχειρήσεις.

▪ Θεσπίσαμε επενδυτικά κίνητρα για δαπάνες επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας.

Στη συνέχεια προχώρησε σε ευθεία επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως «πάει πολύ να μας κουνάνε το «δάχτυλο» αυτοί που επέβαλαν πλήθος νέων φόρων στα ελληνικά νοικοκυριά, τα προηγούμενα χρόνια, αυτοί που, μεταξύ άλλων, μείωσαν το αφορολόγητο, έκοψαν το ΕΚΑΣ και επέβαλαν ή αύξησαν τις εισφορές υγείας».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε και στους πλειστηριασμούς, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσιπρας «ενώ αρχικά υποστήριζαν το σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, στη συνέχεια έλεγαν ότι “οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί, όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες, αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους”».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here