Να σπεύσουν μηχανικοί του Δήμου στο 2ο Γυμνάσιο Λαμίας!

0

Με παρέμβαση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων έληξε χθες η κατάληψη των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Λαμίας αλλά όπως εξήγησε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του σταθμού μας ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Τσιπούρας επί της ουσίας οι μαθητές είχαν δίκιο αφού το σχολικό κτίριο έχει σοβαρότατα προβλήματα στεγανοποίησης και με την πρώτη βροχή γεμίζουν οι αίθουσες και οι διάδρομοι με νερά.

Μάλιστα ο κ.Ττσιπούρας τόνισε ότι αφορμή για την κινητοποίηση των μαθητών αποτέλεσε το γεγονός ότι ένας μαθητής γλίστρησε στο βρεγμένο δάπεδο, έπεσε και τραυματίστηκε ελαφρά.

Ζητάμε τόνισε από τη δημοτική αρχή εδώ και πολύ καιρό να κάνει τις απαραίτητες εργασίες ώστε να μην κινδυνεύουν οι μαθητές μας ακόμη και από πτώση σοβάδων, ελπίζουμε πρόσθεσε ότι αυτή τη φορά οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων θα επιληφθούν άμεσα του προβλήματος και μέχρι να ξεκινήσουν οι εργασίες συνολικής επισκευής του κτιρίου να γίνουν ορισμένες παρεμβάσεις για την ασφάλεια των μαθητών!


Είναι γνωστό Το πρόβλημα και το έχουμε επισημάνει και εμείς προς τη δημοτική αρχή δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού μας ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σπύρος Πιλιτζίδης.
Η κατάσταση αυτή έχει βάθος χρόνου ίσως και μιας δεκαετίας και δημιουργήθηκε όταν κάποιοι αποφάσισαν να τοποθετήσουν στην οροφή του σχολείου φωτοβολταϊκά συστήματα τα οποία δημιούργησαν προβλήματα στεγανότητας της οροφής.

Απαντώντας μέσα από το κεντρικό δελτίο του fm-1 η αρμόδια αντιδήμαρχος Βίβιαν Αργύρη τόνισε ότι δεν πρέπει να επιρρίπτονται ευθύνες μόνον στη σημερινή δημοτική αρχή γιατί όπως όλοι παραδέχονται το πρόβλημα δημιουργήθηκε σχεδόν πριν από 10 χρόνια και εμείς αποφασίσαμε αφενός μεν να απομακρυνθούν τα φωτοβολταϊκά και αφετέρου να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η στεγανοποίηση του κτιρίου.

Το Νοέμβριο θα γίνει σχετική δημοπρασία και θα ακολουθήσουν εργασίες που θα λύσουν μόνιμα το πρόβλημα στο 2ο Γυμνάσιο Λαμίας.

Μέχρι τότε διαβεβαίωσε μηχανικοί του δήμου θα επισκεφτούν το σχολείο και θα προτείνουν ως ειδικοί κάποιες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν μέχρι την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων εργασιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here