Σοκ στην Τουρκία: Τρεις χιλιάδες άνθρωποι μολύνθηκαν με κορονοϊό στην προσευχή στην Αγία Σοφία!

0

Ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα κρούσματα βρίσκονται τέσσερα στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίοι βρίσκονταν στον περίγυρο του τούρκου προέδρου

Ακριβά φαίνεται ότι κόστισε στην Τουρκία η φιέστα του Ερντογάν στην Αγία Σοφία –και όχι μόνο σε χρήμα– καθώς έως και 3.000 άνθρωποι μολύνθηκαν με κορονοϊό στις προσευχές που έγιναν κατά τη μετατροπή του ναού σε τζαμί!

Ανάμεσά τους βρίσκονται επιβεβαιωμένα και τέσσερα στελέχη του κόμματος ΑΚ του Ερντογάν, σε μία περίοδο που η Covid-19 καλπάζει ξανά στην Τουρκία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ο υπολογισμός για τα κρούσματα της Αγίας Σοφίας ανήκει στον Σαρπ Ουνέρ, καθηγητή Δημόσιας Υγείας στη χώρα, σύμφωνα με τους Times.

Η έκρηξη των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη, σύμφωνα με τους τούρκους επιδημιολόγους, καθώς στην περιοχή γύρω από την Αγία Σοφία συνέρρευσαν 350.000 άνθρωποι για την πρώτη προσευχή της Παρασκευής, στις 24 Ιουλίου!

Από αυτούς, μέσα στον ναό βρέθηκαν 500 επίσημοι προσκεκλημένοι, που είχαν τοποθετηθεί σε αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους, παρ’ όλα αυτά, κόλλησαν τέσσερις αξιωματούχοι της κυβέρνησης, που βρίσκονταν γύρω από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ενα από τα στελέχη του κόμματος, που διαγνώστηκαν θετικά, είναι ο Αχμέτ Ακέι, ο οποίος είχε ανεβάσει βίντεο μέσα από την Αγία Σοφία, στο οποίο φαίνεται να μη φορά μάσκα. Ο ίδιος φωτογραφήθηκε δίπλα στον Αλί Ερμπάς, υπεύθυνο της θρησκευτικής αρχής, που διοργάνωσε την προσευχή, ο οποίος με τη σειρά του στάθηκε δίπλα στον τούρκο πρόεδρο, στην πρώτη σειρά.

Ο καθηγητής Σαρ Ουνέρ πρόσθεσε ότι πολλοί από τους Τούρκους που βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για τις προσευχές, ταξίδεψαν στην ανατολική χώρα, στις αρχές του Αυγούστου, όπου πολλοί μετέφεραν τον ιό. «Πιστεύω ότι η συνάθροιση στην Αγία Σοφία θα αυξήσει τα κρούσματα στην Κωνσταντινούπολη.

Σίγουρα μας περιμένουν πολύ δύσκολες μέρες», δήλωσε ο καθηγητής σε τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων. Τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται καθημερινά στην Τουρκία.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρετίν Κότζα γνωστοποίησε την Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 15 νέοι θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 και 1.182 νέα κρούσματα. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Τουρκία ανέρχεται σε 5.844 νεκρούς επί συνόλου 240.804 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε ο υπουργός μέσω Twitter.

Ομως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιατρικός σύλλογος της Αγκυρας αμφισβητεί τα επίσημα νούμερα και τονίζει ότι οι κλίνες στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας είναι γεμάτες και ότι καθημερινά, υπάρχουν τουλάχιστον 1.000 νέα κρούσματα μόνο στην περιοχή. Η κυβέρνηση έχει σταματήσει να δίνει αριθμό νοσηλευομένων στις ΜΕΘ της χώρας. Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό ανακοινώθηκε στην Τουρκία την 11η Μαρτίου.

Πηγή: Protagon.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here