9 Δεκεμβρίου 2022
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

“Σκούπα” στον ΠΑΟ! Διώχνουν άλλους τρεις

Ηταν που ήταν δύσκολο, πλέον, με τον κορωνοϊό να επιβάλλεται ως καθημερινότητα και να ναρκοθετεί την επόμενη μέρα, η κατάσταση στο οικονομικό πεδίο για τον Παναθηναϊκό μοιάζει πολύ ζοφερή.
Όχι γιατί υπάρχει κίνδυνος να… κυλήσει ξανά η ομάδα σε εποχές μνημονιακές (έχουν γίνει βήματα πολύ σημαντικά τα τελευταία χρόνια), αλλά γιατί η κατάσταση που θα προκύψει επιβάλλει πρακτικά μερικές πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις.

Κατ’ αρχάς, απίθανο να συζητήσουμε για ανανεώσεις συμβολαίων. Όχι μόνο των έτσι κι αλλιώς «ελεύθερων» το καλοκαίρι, Ινσούα και Γιόχανσον, αλλά και γι’ αυτούς που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι του 2021. Η άφιξη Βέλεθ και το συμβόλαιο που εξασφάλισε καθιστούσε δυσεπίλυτη εξίσωση την διαπράγματευση με τον Σένκεβελντ, πλέον, μετά το πέρας της πανδημίας, οι μίνιμουμ 400.000 ευρώ που θα ζητήσει ο Ολλανδός προκειμένου να επεκτείνει το συμβόλαιο του, δεν προβλέπονται. Κάτι που φυσικά ισχύει (εξ αρχής) και για τον Μακέντα.

Πέραν αυτού όμως, ποδοσφαιριστές με συμβόλαια δυσανάλογα του χρόνου συμμετοχής, της προσφοράς και της θέσης που έχουν στην ιεραρχία των αποδυτηρίων και του τεχνικού επιτελείου, θα «πρέπει» να φύγουν. Ο Κολοβέτσιος για παράδειγμα είναι ο καλύτερα αμειβόμενος στόπερ του Παναθηναϊκού εκτός του νιόφερτου Βέλεθ, εισπράττοντας 250.000 ευρώ ετησίως και όμως με την επιστροφή του Μαυρομάτη από τον δανεισμό του λογίζεται ως 5ος στόπερ! Δεδομένα θα ζητηθεί να βρει ομάδα και να αποχωρήσει για να γλυτώσει ο σύλλογος το συμβόλαιο του.

Το ίδιο θα γίνει και με τον Κολοβό, ο οποίος εισπράττει πάνω κάτω τα ίδια χρήματα και προέρχεται από μια απογοητευτική σε κάθε επίπεδο σεζόν. Αυτονόητο πως θα επιδιωχθεί λύση και με τον Μολό, ο οποίος ναι μεν αγωνίζεται δανεικός, ωστόσο έχει έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου με αποδοχές που ξεπερνάνε τις 220.000 ευρώ. Η λύση αυτών των τριών συμβολαίων θα αποφέρει πάνω από 1 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Παναθηναϊκού, δίνοντας μεγάλη ανάσα και το κυριότερο ευχέρεια για να γίνουν οι μετρημένες (και ποσοτικά και σε επίπεδο προσφορών) κινήσεις ενίσχυσης το ερχόμενο καλοκαίρι.

sportdog.gr

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο

Ο γιατρός ήταν νευρικός…

By Lamia FM-1 Team / 4 Δεκεμβρίου 2022 / 0 Comments