22 Μαρτίου 2023
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας μετά το επεισόδιο με το drone

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία για «απερίσκεπτη» συμπεριφορά. Από την άλλη πλευρά, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Ρωσίας χαρακτήρισε το όλο επεισόδιο ως «πρόκληση».

Διπλωματική διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας μετά τη σύγκρουση ενός αμερικανικού drone με ρωσικό αεροσκάφος και τη συντριβή του πρώτου, καθώς οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Ρωσία για «απερίσκεπτη» συμπεριφορά.

Οι αμερικανικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι το drone ήταν σε αποστολή ρουτίνας στον διεθνή εναέριο χώρο όταν δύο ρωσικά αεροσκάφη προσπάθησαν να το αναχαιτίσουν.

Η Ρωσία αρνήθηκε ανάμειξη, με υψηλόβαθμο στέλεχος να περιγράφει το επεισόδιο ως «πρόκληση». Ωστόσο, το περιστατικό απέδειξε τον αυξανόμενο κίνδυνο της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι το drone MQ-9 Reaper συνετρίβη μετά από έναν «επικίνδυνο ελιγμό» και ότι είχε τους αναμεταδότες του κλειστούς. Επίσης, τονίζουν ότι τα ρωσικά αεροσκάφη δεν ήρθαν σε επαφή με το drone, αλλά βρίσκονταν στην περιοχή για να το ταυτοποιήσουν

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο