https://www.booked.net
+15
°
C
+17°
+
Λαμία
Τρίτη, 12
Πρόγνωση 7 ημερών
ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΑΛΑΤΑ με Όσπρια και Πορτοκάλι

Υλικά Συνταγής
• 1 Πράσινη λόλα
• 2 Καρότα
• 70 γρ. Ρεβύθια
• 70 γρ. Φακές
• 20 γρ. Αμύγδαλα
• 1/2 Πορτοκάλι
• 1/4 Ροδάκινο
• 20 γρ. Μιξ Σουσάμι/Λιναρόσπορο/Κολοκυθόσπορο
• Χυμό από 1/2 πορτοκάλι
• 2 κτσ Μέλι
• 2 κτσ Ελαιόλαδο
• Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λάιμ
• Αλάτι/Πιπέρι
° Βράζουμε τα όσπρια, αφού τα έχουμε μουλιάσει σε νερό για 2-3 ώρες. Για τις φακές, μετράμε 10′ από την ώρα που ξεκινούν και βράζουν και για τα ρεβύθια 15′. Στραγγίζουμε.

° Πλένουμε καλά τη λόλα και την κόβουμε με το χέρι σε μικρά φύλλα σε ένα μπωλ. Κόβουμε τα καρότα σε λωρίδες και προσθέτουμε.

° Ψιλοκόβουμε 1/2 καθαρισμένο πορτοκάλι και 1/4 ροδάκινο και προσθέτουμε.

° Ρίχνουμε στο μπωλ τα όσπρια, τα αμύγδαλα και τους σπόρους.

° Για τη βινεγκρέτ, προσθέτουμε σε ένα σέικερ το χυμό, το ελαιόλαδο και το μέλι, ανακινούμε καλά και περιχύνουμε.

° Τρίβουμε από πάνω το ξύσμα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Αφού τελειώσουμε, πλένουμε καλά τα δόντια γιατί στα μπροστινά δόντια μένει μαρούλι!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάζονται Περισσότερο