Σάλος με καθηγήτρια που δεν φοράει μάσκα στην τάξη – «Πάρτε μου μάσκαρα!»

1

Δεν έχει προηγούμενο το περιστατικό σε επαγγελματικό Λύκειο στον Υμηττό όπου καθηγήτρια, ενώ ο κορονοϊός εξαπλώνεται επικίνδυνα σε όλη τη χώρα, αρνείται να φορέσει μάσκα μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος.

«Η καθηγήτρια αυτή έχει μια δικιά της ιδεολογία, δεν θέλει να φοράει τη μάσκα» σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο προεδρος του δεκαπενταμελούς του σχολείου, ενώ ένας από τους μαθητές τόνισε: «Της λέμε και εμείς οι μαθητές να βάλει μάσκα αλλά το αρνείται».

Σύμφωνα με τους μαθητές, η καθηγήτρια είναι αρνητής του κορωνοϊού και ιδεολογικά είναι αντίθετη με τη χρήση μάσκας. «Λέει δεν υπάρχει κορωνοϊός, δεν παθαίνει κανείς τίποτα, δεν κολλάει κανείς» αναφέρει στο MEGA ένας μαθητής του σχολείου.
Οι συστάσεις για να φορέσει τη μάσκα της είναι καθημερινές ακόμα και από τον Διευθυντή του σχολείου, αλλά δεν συμμορφώνεται.

Πάρα το γεγονός ότι έχει γίνει αναφορά και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η φιλόλογος επιμένει να μην φοράει μάσκα, ενώ δεν κρατάει ούτε τις απαραίτητες αποστάσεις με τους μαθητές.
Οι μόνες αποστάσεις που κράτησε ήταν όταν της ζητήσαμε να σχολιάσει τη στάση της, απαντώντας: «No comment».

Η κατάσταση έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου, αφού στις συστάσεις που τις γίνονται, η καθηγήτρια απαντά με απουσίες. «Πήγαμε να της μιλήσουμε και μας πέταξε έξω από την τάξη» ανέφερε ένας μαθητής.

Αποχή από τους μαθητές
Οι μαθητές αναγκάστηκαν να κάνουν αποχή ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και πάλι εμφανίστηκε στο μάθημα χωρίς μάσκα.

Ιδιαίτερα ανήσυχοι οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Υμηττού, φοβούνται για τη διασπορά του κορονοϊού στο σχολείο τους, αφού ζουν με ευπαθείς ομάδες στο σπίτι. Μάλιστα οι μαθητές προσφέρθηκαν να της αγοράσουν μάσκα και έμειναν εμβρόντητοι με την απάντησή της: «Πάρτε μου μάσκαρα».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ , ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ , ΟΤΙ Η ΜΑΣΚΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΟΡΑΕΙ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ , ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΡΑΕΙ ΜΑΣΚΑ.
    ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ …..ΕΠΙΣΤΕΦΕΙ.
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΡΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ,ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here