Πρωτόγνωρες συγκινητικές εικόνες στο ΚΕΥΠ Λαμίας(φωτο)

1

Μέσα σε ένα πρωτόγνωρο κλίμα συγκίνησης & εθνικής υπερηφάνειας,απουσία κόσμου αλλά και αγήματος, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο ¨Αθανασίου Διάκου¨ & ¨Συνταγματάρχη (ΠΖ) Κων/νου Τσάκαλου¨ (Κ.Ε.Υ.Π) η τελετή Ορκωμοσίας της 2020 Β΄/ΕΣΣΟ.

Οι νεοσύλλεκτοι, έδωσαν τον νενομισμένο Όρκο του Έλληνα Οπλίτη, στη Σημαία & το Ιερό Ευαγγέλιο.

Στην λιτή τελετή (χωρίς αγήματα και προσκεκλημένους), για πρώτη φορά στην ιστορία του ΚΕΥΠ δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν οι γονείς, συγγενείς και φίλοι των οπλιτών, λόγω των μέτρων της πολιτείας για τον COVID-19.


Παρόλα αυτά η άψογη & πειθαρχημένη εμφάνιση των τμημάτων, καθώς και η ομοιόμορφη εκφώνηση του Στρατιωτικού Όρκου, προκάλεσαν τον θαυμασμό των λιγοστών παρευρισκομένων.

Οι άοκνες προσπάθειες της Διοίκησης του ΚΕΥΠ & των εκπαιδευτών του Τάγματος Εκπαιδεύσεως, έχουν αποτέλεσμα, την άριστη εκπαίδευση των Οπλιτών, αλλά & να παραμένει το ΚΕΥΠ, ένα από τα καλύτερα Κέντρα Εκπαιδεύσεως του Στρατού Ξηράς.

Η σημερινή ορκωμοσία ήταν η τελευταία για τον έως τώρα διοικητή του ΚΕΥΠ Ταξίαρχου Αρίστου Περρή.

Μετά το πέρας της τελετής ορκωμοσίας, επακολούθησε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοικήσεως του ΚΕΥΠ, σύμφωνα με το στρατιωτικό τυπικό.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ο απερχόμενος Διοικητής του ΚΕΥΠ & Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Λαμίας, Ταξίαρχος κ. Αρίστος Περρής, παρέδωσε την Διοίκηση, στον νεοπροαχθέντα Ταξίαρχο κ. Ιωάννη Ανδριώτη.

Κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, ευχήθηκε, στον μεν παραλαμβάνοντα Διοικητή, υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο και απαιτητικό έργο που αναλαμβάνει, στο δε στρατιωτικό & πολιτικό προσωπικό του Κέντρου, με υγεία, να συνεχίσουν να εργάζονται με τον ίδιο αξιοσημείωτο ζήλο, πάθος, αγάπη και υπευθυνότητα.

Ο απελθών Διοικητής, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και την τοπική κοινωνία, επειδή, όπως ανέφερε, από ετών συνεχίζει να αγκαλιάζει το ΚΕΥΠ και τους υπηρετούντες σε αυτό.

Tων ιερών ακολουθιών, προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ Συμεών, ο οποίος έφτασε στο ΚΕΥΠ μετά την αιμοδοσία στην οποία συμμετείχε και ως διοργανωτής και ως αιμοδότης,παρόντος και του εκπρόσωπου του Αρχηγού ΓΕΣ, Υποστράτηγου κ. Μιχαήλ Γαλανού, Διευθυντή της ΔΥΠ/ΓΕΣ.

Οι νέοι Οπλίτες, έλαβαν τα φύλλα πορείας τους, άλλοι για την ΕΛ.ΔΥ.Κ (επιλεγέντες) & άλλοι για τις Μονάδες Προκαλύψεως του Στρατού μας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ, ΠΟΥ ΠΑΡΟΤΙ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΕΔΩΣΕ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ, ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ & ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here