Ποιούς αναμένεται να καλέσει η Εισαγγελία Λαμίας;

1

Τα τελευταία γεγονότα στα Καμένα Βούρλα με τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες που αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα οδηγήθηκαν σε μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα, είχαν ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση των κατοίκων της λουτρόπολης πού προκάλεσαν ποικίλες και έντονες αντιδράσεις.
Αντιδράσεις που οδήγησαν την Εισαγγελέα Λαμίας είτε αυτεπάγγελτα είτε μετά από εντολή υπερκείμενης Εισαγγελικής αρχής, να κινήσει σύμφωνα με πληροφορίες, διαδικασία προκαταρκτικής εξέτασης.

“Δυστυχώς η δραματοποίηση αλλά και παραποίηση των γεγονότων κυρίως από μερίδα φιλοκυβερνητικών μέσων, διαμόρφωσε αρνητικό κλίμα για τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης αλλά και των τοπικών μαζικών φορέων κάτι που όχι μόνον δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα” όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 “αλλά τους ενοχοποιεί με ψευδείς και ανυπόστατες αναφορές”.

Ετσι σύμφωνα με έγκυρες πηγές πρώτος αναμένεται να κληθεί για κατάθεση ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης ,αλλά και ορισμένοι κάτοικοι αφού όπως έγινε γνωστό αστυνομικοί που επιτηρούσαν την χθεσινή κινητοποίηση των κατοίκων στα διόδια της Αγίας τριάδας όπου πραγματοποίησαν ολιγόωρη συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος, έχουν καταγράψει τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων τους.

Ομως και από την πλευρά των επαγγελματιών των Καμένων Βούρλων σχεδιάζεται πιθανή εξωδικαστική ή και δικαστική αντίδραση για όσα αναληθή και συκοφαντικά, για την πόλη και τους κατοίκους της έχουν δει το φως της δημοσιότητας πανελλαδικά, μη εξαιρουμένων και των τηλεοπτικών και όχι μόνο δηλώσεων του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Νότη Μυταράκη, “ο οποίος δεν δίστασε να στραφεί με απρεπείς χαρακτηρισμούς εναντίον τους” όπως εκτιμούν οι ίδιοι.

Τις αντιδράσεις τους συνοψίζει και η χτεσινοβραδινή ανακοίνωση του Συλλόγου των Επαγγελματιών ως μια πρώτη απάντηση και προς τον κ.Μυταράκη

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here