https://www.booked.net
+15
°
C
+17°
+
Λαμία
Τρίτη, 12
Πρόγνωση 7 ημερών
ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ποδαρικό με την Transavia France στο αεροδρόμιο Ν. Αχγιάλου

Πρεμιέρα αφίξεων το Σάββατο 22 Μαΐου, με τους πρώτους Γάλλους στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

Πυρετώδεις προετοιμασίες στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου ενόψει της πρώτης άφιξης τη φετινή σεζόν, το Σάββατο 22 Μαΐου, με τη γαλλική Transavia France να κάνει… ποδαρικό. Με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα στην πρώτη γραμμή, στην τελική ευθεία εισέρχονται οι προετοιμασίες για την υποδοχή των πρώτων Γάλλων τουριστών στην περιοχή.

Σταθερή αξία για τη βασική πύλη εισόδου της κεντρικής Ελλάδας οι πτήσεις της Transavia France, είναι ναυλωμένες από το διάσημο club mediterrane της Εύβοιας, και πραγματοποιούνται επί σειρά ετών στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Οι Γάλλοι τουρίστες ανοίγουν, για μια ακόμη χρονιά τον κύκλο των αφίξεων από το εξωτερικό, σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση της αεροπορικής εταιρείας, στους υπευθύνους του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου.

Θετικές χαρακτήρισε τις παραπάνω εξελίξεις ο αερολιμενάρχης στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, Κώστας Ευσταθίου, υπενθυμίζοντας ότι στις 5 Ιουνίου παίρνει σειρά η Βρετανική Easy Jet, βασικός τουριστικός «αιμοδότης» της περιοχής, ενώ τις πρώτες μέρες του Ιουνίου, τοποθετείται η έναρξη των πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας Condor από το Μόναχο. «Προσδοκία μας είναι ότι θα πάει καλύτερα η σεζόν σε σύγκριση με την περσινή και τα μηνύματα που έχουμε, είναι αισιόδοξα», τόνισε ο αερολιμενάρχης.

Στις βασικές προϋποθέσεις που θα καθορίσουν την εικόνα του τουρισμού, αναφέρθηκε, από την πλευρά του ο τουριστικός πράκτορας Μάριος Καμμένος, ενώ επεσήμανε ότι «το σημαντικό θέμα, αυτή την στιγμή, δεν είναι τόσο πολύ αν είναι ανοιχτή η χώρα για να υποδεχτούμε εμείς τον τουρισμό, όσο οι διαδικασίες που θα υπάρχουν στις υπόλοιπες χώρες με την επιστροφή των τουριστών».

Αναπτύσσοντας την συλλογιστική του υπογράμμισε: «Ξέρουμε πολύ καλά ότι και η Αγγλία που μας ενδιαφέρει και σαν αγορά, γιατί είναι αρκετά μεγάλη για την περιοχή μας, σε περίπτωση που η χώρα δεν είναι πράσινη, και είναι πορτοκαλί, επιβάλλει δεκαήμερη καραντίνα κατά την επιστροφή των τουριστών στην πατρίδα τους, συν δύο τεστ. Αυτό είναι σοβαρό αντικίνητρο. Με λίγα λόγια, η χώρα μας καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για να ανοίξει και να κάνει διαθέσιμο τον προορισμό σε όλους, αλλά εάν υπάρχουν αντίστοιχα εμπόδια με την επιστροφή των τουριστών στη χώρα τους, αυτό είναι ζήτημα. Βέβαια ζούμε μια περίοδο που είναι πάρα πολύ δυναμική, όλα αλλάζουν κάθε εβδομάδα, αλλά πιστεύω ότι θα είναι σημαντικοί παράγοντες, που θα επηρεάσουν την τουριστική σεζόν».

Σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, «εκτιμώ ότι δεν πρόκειται να λάβουμε σημαντικές ροές πριν τις αρχές Ιουλίου και αυτό οφείλεται περισσότερο στην διάθεση των τουριστών, οι οποίοι όντως αναζητούν προορισμούς, αλλά δεν κλείνουν και δεν πρόκειται να κλείσουν, εάν η χώρα δεν γίνει πράσινη και για να γίνει η χώρα πράσινη, πρέπει να ενταθεί πάρα πολύ το θέμα των εμβολιασμών και να μειωθούν τα κρούσματα, γιατί και οι δύο αυτοί παράγοντες συντελούν στο να γίνει πράσινη η χώρα».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάζονται Περισσότερο