https://www.booked.net
+15
°
C
+17°
+
Λαμία
Τρίτη, 12
Πρόγνωση 7 ημερών
ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παράνομο γηροκομείο η πρώην κλινική Τσαγκάρη; Καταγγελίες και επέμβαση της Δικαιοσύνης

Οι αστυνομικοί που έκαναν έλεγχο βρήκαν στις εγκαταστάσεις της παροπλισμένης κλινικής 4 ηλικιωμένους.

Σήμερα δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν και να σφραγιστεί ο χώρος.

Αν τηρούνται οι προϋποθέσεις λειτουργίας γηροκομείου, η άδεια θα δοθεί αν όμως όχι τίποτα δεν πρόκειται να λειτουργήσει, δηλώνουν πηγές των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Η αποκάλυψη έγινε όταν μετά από καταγγελίες από επαγγελματίες του χώρου, δόθηκε εντολή από την Εισαγγελία Λαμίας να διερευνηθεί η περίπτωση λειτουργίας χωρίς άδεια κέντρου φιλοξενίας ηλικιωμένων στην πρώην μαιευτική κλινική Τσαγκάρη στην οδό Θερμοπυλών της Λαμίας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ιδιώτης που είχε σχέση με  τον χώρο,έχοντας απασχοληθεί σε άλλη μονάδα, είχε ενοικιάσει τμήμα του κτιρίου της πρώην κλινικής και το είχε μετατρέψει σε γηροκομείο όπου φιλοξενούσε άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό ηλικιωμένων ατόμων ,που κατά την καταγγελία υπερέβαιναν τους 10, αλλά χωρίς να έχει λάβει τις προβλεπόμενες άδειες!

Ο φερόμενος ως επιχειρηματίας ισχυρίζεται πως δεν αγνόησε τον νόμο και έχει προετοιμάσει κανονικά τον φάκελο αδειοδότησης  τον οποίο και κατέθεσε στις 20 Ιανουαρίου στην Διεύθυνση της Υγείας Περιφέρειας Στερεάς, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών όμως δεν έχουν ακόμη πάρει στα χέρια τους την απαραίτητη άδεια. Την ίδια μέρα όμως άρχισε και η φιλοξενία των ηλικιωμένων για τους οποίους δόθηκε σήμερα εντολή να απομακρυνθούν από το κτίριο.

Οι ανάγκες που δημιούργησε ο κορονοιός αλλά και η κατάσταση στις υφιστάμενες αδειοδοτημένες δομές με τον διαπιστωμένο υπερπληθυσμό πιέζει για νέους χώρους. Όχι σίγουρα χωρίς ασφάλεια και νομιμότητα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη και οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες της Περιφέρειας,γενικότερα πάντως έληξε ο χρόνος παράτασης που είχε δοθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Κ.Μπακομήτρο να συμμορφωθούν οι μονάδες που λειτουργούν με όσα προβλέπει η άδειά τους ως προς τον αριθμό των τροφίμων που φιλοξενούν.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

2 Απαντήσεις

 1. Λαμία, 22 Ιανουαρίου 2021
  Κατόπιν της καταγγελίας που ασκήθηκε από την (κατά δήλωση του πληρεξουσίου δικηγόρου τους) πλειοψηφία των φερόμενων ως νόμιμων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων (ΜΦΗ) που εδρεύουν στη Λαμία και προς αποκατάσταση της αλήθειας, κλήθηκα ως πληρεξούσια δικηγόρος του ιδιοκτήτη της νεοσυσταθείσης μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων που εδρεύει επί της οδού Θερμοπυλών (στην πρώην κλινική Τσαγκάρη), να σας δηλώσω τα κάτωθι:
  «Η καταγγελία που ασκήθηκε κατά παντός νομίμου υπευθύνου από «αγνώστους» καθότι το δημοσίευμα επιλέγει να μην τους κατονομάσει και ως εκ τούτου δεν μπορεί να διαψευστεί η νομιμότητα λειτουργίας των μονάδων τους…, είναι άκρως αναληθής και παραπλανητική. Ο ως άνω χώρος έχει μισθωθεί προκειμένου να λειτουργήσει η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων και η διαμόρφωση του χώρου συν έπεσε με την εκ νέου απαγόρευση εργασίας και μετακίνησης που επιβλήθηκε το μήνα Νοέμβριο, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται διαρκώς η διαδικασία ανάληψης της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μόλις άρχισε να επανέρχεται η αγορά στους ρυθμούς της οι «συνάδελφοι» επιχειρηματίες του κλάδου να επιδιώξουν να δημιουργήσουν σκοπέλους, προκειμένου να εμποδίσουν τη λειτουργία της μονάδας μου.
  Θέλοντας να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία, δηλώνουμε ότι κατόπιν της καταγγελίας ως όφειλε ο εισαγγελέας διέταξε την διερεύνηση του περιεχομένου της και στα πλαίσια αυτά διεξήχθει έλεγχος από το αρμόδιο ΑΤ Λαμίας. Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι ΚΑΜΙΑ σύλληψη δεν έγινε κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε παρουσία του ιδιοκτήτη της μονάδας που είναι πτυχιούχος νοσηλευτής στο χώρο της υγείας και ασκεί το επάγγελμά του επί σειρά ετών (16 στον αριθμό) σε φορείς υγείας και όπως είναι αυτονόητο, αλλά το έχει επιβεβαιώσει και η επαγγελματική του πορεία, είναι σε θέση να γνωρίζει τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του χώρου. Επιλέγοντας λοιπόν να ηγηθεί ενός τέτοιου εγχειρήματος φιλοδοξεί να προσφέρει ποιότητα και αξιοπιστία στον τομέα του και γι’ αυτό το λόγο προτιμά να κρατήσει τους τόνους χαμηλούς και να αφήσει τη δουλειά, τις επιλογές του στην επάνδρωση της ΜΦΗ και το έργο του στο χώρο να μιλήσουν από μόνα τους. Αυτό βέβαια προφανώς θορυβεί κάποιους που θεωρούν ότι είναι ανταγωνιστής τους στο χώρο και επιθυμούν να τον εκφοβίσουν αντί να κοιτάξουν να βελτιώσουν τις δικές τους παροχές προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις των καιρών.
  Έχοντας επιλέξει να συνεργαστεί για την άρτια λειτουργία του χώρου μόνο με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, με πολυετή εμπειρία στο χώρο της υγείας, φιλοδοξεί να αποτελέσει μια «όαση» ουσιαστικής φροντίδας και θαλπωρής στον συνάνθρωπο, -πατέρα, μητέρα, παππού, γιαγιά του καθενός μας – που θα του εμπιστευθεί το έργο του και θα μας προτιμήσει για τις άρτιες υπηρεσίες που παρέχουμε.
  Στα πλαίσια της αγαστής συνύπαρξης και της αλληλέγγυας συνεργασίας στον διαρκώς βαλλόμενο και αμφισβητούμενο χώρο των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων (ΜΦΗ) που στις μέρες μας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καλώ τόσο τους τοπικούς φορείς των μονάδων υγείας όσο και την τοπική κοινωνία της Λαμίας και ευρύτερα του νομού Φθιώτιδας, να αναμένουν το έργο μας και να μας κρίνουν από αυτό και όχι από τα βεβιασμένα, ανυπόστατα και ανακριβή δημοσιεύματα που έλαβαν το φως της δημοσιότητας, χωρίς να έχουν ακριβή πληροφόρηση, προκειμένου να μην καταλήξουμε να χάσει ο πολίτης την εμπιστοσύνη του στο συνάνθρωπο και κατ’ επέκταση στο εκάστοτε επαγγελματία του κλάδου, που προσπαθεί να συνεισφέρει έμπρακτα στο τομέα του.
  Η πληρεξούσια δικηγόρος
  Βερονίκη Ε. Ζαρκάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάζονται Περισσότερο

Συνελήφθη ο Θέμης Αδαμαντίδης

By Lamia FM-1 Team / 28 Φεβρουαρίου 2021 / 0 Comments