Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η διπλή γιορτή της Λαμίας

1

Με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κου Ιερωνύμου η Λαμία θα γιορτάσει τα Ελευθέριά της και η Εκκλησία θα τιμήσει τον πολιούχο της πόλης Ευαγγελιστή Λουκά.

Και μπορεί φέτος λόγω μέτρων να μην πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Λιτανεία από τον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Λουκά ως τον Μητροπολιτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, δεν θα λείψει όμως η λαμπρότητα στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Λαμιέων ” για την επέτειο της 18ης ΟΚτωβρίου 2020 τοπικής θρησκευτικής εορτής του Ευαγγελιστού Λουκά της Λαμίας και Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Λαμίας εορταστικές εκδηλώσεις σύμφωνα με το από 25 Ιουνίου 1948 Β. Δ/γμα, όπως τροποποιήθηκε με το από 24.11.54 όμοιο με την επέτειο της εορτής του Ευαγγελιστού Λουκά και της Απελευθέρωσης της πόλης της Λαμίας από τους Γερμανούς.

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Σημαιοστολισμός – Φωταγώγηση

α) Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων Καταστημάτων, Ν.Π.Δ. και Ιδιωτικού Δικαίου, του Δημοτικού καταστήματος των οικιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από το μεσημέρι της 17ης Οκτωβρίου μέχρι της 19ης Οκτωβρίου 2020

β) Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 17ης και 18ης Οκτωβρίου 2020

γ) Ώρα 18.00: Υποδοχή στα Προπύλαια του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά, τμήματος της Τιμίας Χειρός του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου. Ευχαριστήρια Δέηση.

Το Ιερό Λείψανο, το οποίο θα παραμείνει μόνιμα στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστού Λουκά, θα κομίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.

 

Ώρα 18.30 : Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον νέο Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου και συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών..

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Ώρα 07.00: Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιεπισκοπικό Συλλείτουργο στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, ιερουργούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καρπενησίου κ. Γεωργίου και Φθιώτιδος κ. Συμεών και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αβύδου κ. Κυρίλλου και Ωρεών κ. Φιλοθέου.

Ώρα 10.30: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και συγχοροστατούντων των προσκεκλημένων Αρχιερέων και του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ώρα 12.00: Επιμνημόσυνη Δέηση υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης (Έναντι ΚΕΥΠ)

Ώρα: 12.30 -13.30: Ιστορικός περίπατος Λαμίας για τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο και την κατοχή και την Αντίσταση από το σωματείο «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης», τα Γ.Α.Κ Φθιώτιδας, το ΠΕΚΕΣ Στερεάς και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Φθιώτιδας. Αφετηρία το κτίριο της τέως Νομαρχίας, στην Πλατεία Ελευθερίας

Ώρα: 13.30:

 • Αναγόρευση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β ́ ως Επιτίμου Δημότη του Δήμου Λαμιέων, υπό του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου
 • Επίσημο Γεύμα προς τιμήν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

  Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

  Διαδικτυακή Εκδήλωση-Αφιέρωμα στην Επέτειο της Απελευθέρωσης της Πόλης Λαμία-το χρονικό της απελευθέρωσης: αφήγηση Κωνσταντίνος Κάππας

  Διονύσης Σαββόπουλος «Ρεσιτάλ για μια επέτειο»: Μια συναυλία σχεδιασμένη αποκλειστικά για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Λαμίας σε ψηφιακή (διαδικτυακή) μετάδοση από το Δημοτικό Θέατρο.

  Στο πιάνο, ο Στάθης Άννινος.

  Παρασκευή 16 έως Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

  Φωταγώγηση του Δημαρχείου επί της Οδού Σκληβανιώτη, της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας από την 16η έως την 19η Οκτώβρη.

  Πρόγραμμα προσκυνήσεως υπό των πιστών, τηρουμένων των προβλεπομένων αποστάσεων, του αποτμήματος της Τιμίας Χειρός του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά.

  (προς διευκόλυνση των πιστών και προς αποφυγή συνωστισμού)  

  Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

  Από 20:30 μ.μ. έως 23:30 μ.μ.

  Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

  Από 12:00 μ.μ. έως 23:30 μ.μ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here