Πανηγυρίζει η Ομβριακή 5 & 6 Οκτωβρίου του Αγίου Ιωάννου Ερημίτου

0

Πανηγυρίζει η Ομβριακή 5 & 6 Οκτωβρίου του Αγίου Ιωάννου Ερημίτο

Με λαμπρότητα θα εορταστεί η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Ερημίτου στην Ομβριακή, όπου φυλάσσεται η Τίμια Κάρα του Αγίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, παραμονή της εορτής στις 6:00 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ομβριακής.

Θα ακολουθήσει μεταφορά της Τίμιας Κάρας του Αγίου Ιωάννου Ερημίτου από τους πιστούς, στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου, όπου θα τελεστεί η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

Την κυριώνυμο ημέρα, Τρίτη 6 Οκτωβρίου στις 7:00 το πρωί θα τελεστεί Όρθρος, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Θείο Κήρυγμα στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Ομβριακής.

Ο όσιος Ιωάννης ο Ερημίτης και οι συν αυτώ 98 Θεοφόροι Πατέρες κατάγονταν από διάφορα μέρη της λεκάνης της Μεσογείου και ασκήτευαν στην Κρήτη.

Τον κυριότερο και σπουδαιότερο από αυτούς τον έλεγαν Ιωάννη και γιορτάζεται τοπικά στην Κρήτη.

Οι 99 αυτοί Άγιοι, κοιμήθηκαν όλοι μαζί την ίδια ημέρα, την 6ην Οκτωβρίου του 1632.

Ο Άγιος Ιωάννης τελείωσε την παρούσα ζωή με έναν βίαιο τρόπο αφού φονεύθηκε από κάποιον κυνηγό που τον πέρασε για θήραμα.

Οι υπόλοιποι 98, κατά την παλαιά τοπική παράδοση κοιμήθηκαν ειρηνικά, ο ένας μετά τον άλλο, άλλος ακουμπισμένος στην ράβδο του, άλλος γονατιστός, άλλος όρθιος καθώς προσεύχονταν από ώρας τρίτης της ημέρας έως ώρας εβδόμης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here