1 Δεκεμβρίου 2023
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου στη Λαμία: Οι νέοι γνωρίζουν το Ραδιόφωνο

Η 13η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου. Φέτος ο ΛΑΜΙΑ FM-1, ο σταθμός της ενημέρωσης που εκπέμπει ασταμάτητα από το 1988, με την «απελευθέρωση» του ιδιωτικού ραδιοφώνου από το κράτος, στην πόλη της Λαμίας αλλά και σε όλη τη Φθιώτιδα υποδέχτηκε 6 νέους μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς από το φροντιστήριο «ΕΡΕΙΣΜΑ».

Σκοπός της επίσκεψης ήταν οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με το Ραδιόφωνο και την ενημέρωση, με την δημοσιογραφία και με το συναίσθημα που έχει κάποιος που απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Όπως μας είπαν και σε τηλεφωνική επικοινωνία οι ιδιοκτήτες του φροντιστηρίου, Γιάννης και Βάγια : «Οι μαθητές πρέπει να γνωρίσουν τον ΛΑΜΙΑ FM-1 ανήμερα της παγκόσμια ημέρας ραδιοφώνου».

Η χαρά μας ήταν μεγάλη και οι πόρτες «άνοιξαν» προκειμένου οι νέοι να έρθουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του ραδιοφώνου.

Ας δούμε όμως τι είπαν οι ίδιοι οι μαθητές για την εμπειρία τους κατά την επίσκεψη στον σταθμό μας:

Παναγιώτης: Η εμπειρία μας στον ραδιοφωνικό σταθμό, ήταν ξεχωριστή. Γνωρίσαμε από κοντά την λειτουργία του και είχαμε την ευκαιρία να νιώσουμε όλα τα συναισθήματα. κάποιου ανθρώπου που απευθύνεται στο κοινό. Η φράση που θα θυμάμαι από εκείνη την ημέρα είναι της κα. Έλληνα, η οποία είπε χαρακτηριστικά ότι το ραδιόφωνο ενεργοποιεί τις υπόλοιπες αισθήσεις του ανθρώπου, εκτός από την ακοή.

Κατερίνα: Από την επίσκεψη μας στον Ραδιοφωνικό σταθμό Λαμία FM-1, μπορώ να πω πως αποκόμισα πολλά στοιχεία για το συγκεκριμένο αντικείμενο. Σαν εμπειρία μου άρεσε πάρα πολύ, καθώς έμαθα πράγματα και σε έναν μικρό, αλλά ικανοποιητικό βαθμό, τα έκανα πράξη μαζί με τους συμμαθητές μου. Για να είμαι ειλικρινής στην αρχή ήμουν αγχωμένη, όμως στην συνέχεια εγκλιματίστηκα σε σημείο να μην ήθελα να φύγω. Τέλος αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι το πάθος και η αγάπη που οι άνθρωποι του σταθμού περνούσαν σε εμάς αλλά και τους ακροατές καθώς επίσης και το φιλικό κλίμα που επικρατούσε. Ήταν μια εποικοδομητική επίσκεψη και ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να τη ζήσω ξανα, ακόμη πιο όμορφα και με περισσότερο χρόνο.

Ξανθούλα: Η επίσκεψή μου στον Ραδιοφωνικό σταθμό. αποτέλεσε μια πρωτότυπη ενέργεια του Φροντιστηρίου «ΈΡΕΙΣΜΑ», η οποία μου μετάγγισε το πάθος και την αγάπη που τρέφουν οι δημοσιογράφοι του ΛΑΜΙΑ FM-1 για το επάγγελμά τους. Η δημοσιογραφία δεν είναι ένα επάγγελμα των προσωπικών μου βλέψεων, αλλά μακάρι τη μελλοντική μου εργασία να την εκτελώ κι εγώ με το ίδιο μεράκι των εργαζόμενων του σταθμού.

Καλλιόπη: Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία, μου δόθηκε η ευκαιρία με τη συμμετοχή μου να μάθω περισσότερα για το ραδιόφωνο και τη δουλειά ενός δημοσιογράφου και μου κίνησε το ενδιαφέρον να ασχοληθώ ίσως και εγώ στο μέλλον με αυτό!

Λίνα: Ήταν αναμφίβολα μια ξεχωριστή εμπειρία από την οποία όχι μόνο μάθαμε πράγματα για το μοναδικό και πρωτόγνωρο σε εμάς κόσμο του ραδιοφώνου αλλά και ήρθαμε σε επαφή με ανθρώπου που πραγματικά αγαπούν αυτό που κάνουν. Σας ευχαριστούμε λοιπόν που μας δεχτήκατε τόσο φιλόξενα και μοιραστήκατε μαζί μας τις γνώσεις και την εμπειρία σας!

Κωνσταντίνα: Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Μπαίνοντας στον χώρο του ΛΑΜΙΑ FM-1 μας αποδέχτηκαν με χαρά οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες, μιλώντας μας για την δουλειά, το πάθος τους και την ανάγκη που έχουν το ραδιόφωνο. Αφού μπήκαμε στον χώρο, ένιωσα κι εγώ την αίσθηση που μας περιέγραφαν. Το να μιλάς σε ένα μικρόφωνο ενώ σε ακούει τόσος κόσμος ήταν μοναδική εμπειρία. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία που μου έμαθε πολλά νέα πράγματα γύρω από τον χώρο του Ραδιοφώνου και της ενημέρωσης. Ευχαριστούμε πολύ το ραδιοφωνικό σταθμό ΛΑΜΙΑ FM-1 96.2 που μας προσέφερε αυτή την εμπειρία.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στην πρωτοβουλία του φροντιστηρίου «ΕΡΕΙΣΜΑ» που διδάσκει στους μαθητές του, εκτός της σχολικής ύλης, εικόνες και εμπειρίες από την πραγματική ζωή. Εφόδια που έχουν ανάγκη όλοι οι νέοι.

Γιατί η εκπαίδευση δεν πρέπει να περιορίζεται στους χώρους μιας τάξης!

Εις το επανιδείν!

 

 

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο

Λαμία – Ατρόμητος live FM-1 96,2

By Lamia FM-1 Team / 26 Νοεμβρίου 2023 / 0 Comments