https://www.booked.net
+15
°
C
+17°
+
Λαμία
Τρίτη, 12
Πρόγνωση 7 ημερών
ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαμε στα στούντιο που γυρίζονται οι ‘Άγριες Μέλισσες”

Οι ‘Άγριες Μέλισσες’ είναι αδιαμφισβήτητα η μεγαλύτερη τηλεοπτική επιτυχία της χρονιάς. Οι συντελεστές της παρόλο που πιστεύαν στη σειρά, είχαν τις αμφιβολίες τους για την απήχησή της, κυρίως επειδή πρόκειται για μία σειρά εποχής. Και όμως όλοι δικαιώθηκαν, αφού είχε να γίνει τόσος ντόρος για ένα σίριαλ από την εποχή του ‘Νησιού’.

Εμείς βρεθήκαμε στα Kappa Studios, που γίνεται μεγάλο μέρος των γυρισμάτων της σειράς, παραβρεθήκαμε σε μερικά από αυτά, περιηγηθήκαμε στους χώρους και μάθαμε μερικά από τα μυστικά της επιτυχίας της.

Η αρχική σκέψη ήταν η σειρά να βγει στον αέρα ένα χρόνο πριν. Τελικά όμως η εταιρεία παραγωγής αποφάσισε να προχωρήσει με την ‘Επιστροφή’.

Τα μισά γυρίσματα γίνονται στα Kappa Studios και τα άλλα μισά, στα στούντιο της Finos Film. Και τα δύο στούντιο είναι στα Σπάτα, σε απόσταση λίγων λεπτών με το αμάξι μεταξύ τους. Όπως μας είπε ο σκηνοθέτης, Λευτέρης Χαρίτος, τα γυρίσματα στα στούντιο της Finos είναι τα πιο νοσταλγικά της σειράς.
Ο παραγωγός της σειράς κος Καραγιάννης μας ενημέρωσε ότι το σκηνικό χρειάστηκε δύο μήνες για να κατασκευαστεί, ενώ συνολικά η διαδικασία πήρε έξι μήνες μαζί με τον σχεδιασμό του.

Η σειρά επαινέθηκε πολύ για το καστ της. Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο, αφού όπως μας είπε ο Λευτέρης Χαρίτος, έδωσε πολύ μεγάλη σημασία στο καστ. Η διαδικασία του κάστινγκ διήρκεσε περίπου έξι μήνες, ενώ κάποια από τα πρόσωπα προσπάθησε πολύ, για να τα κλείσει. Αρχικά ο κάθε χαρακτήρας δεν ήταν ακριβώς στο μυαλό του πώς θα έπρεπε να μοιάζει, αλλά βλέποντας πολλούς ηθοποιούς σχηματιζόταν στο μυαλό του, όλο και περισσότερο ο κάθε ρόλος.
Αν αναρωτηθήκατε αν η Μαρία Κίτσου είναι η ίδια που ιππεύει το άλογό της στα μακρινά πλάνα, η απάντηση είναι ναι. Η ηθοποιός έκανε μαθήματα ιππασίας, ενώ τα γυρίσματα κράτησαν ώρα και έγιναν πολλές λήψεις, για να γυριστούν οι σκηνές.

Σε μία εβδομάδα γυρίζονται λίγο λιγότερα από 4 επεισόδια και κάθε μέρα δουλεύουν 2 συνεργεία ταυτόχρονα. Τα γυρίσματα δεν γίνονται ανά επεισόδιο, αλλά καθημερινά γυρίζονται σκηνές από ένα εύρος δέκα-δεκαπέντε επεισοδίων ανάλογα με τον χώρο. Αν πχ σε τρία διαφορετικά επεισόδια υπάρχει μία σκηνή που οι ηθοποιοί συναντιούνται έξω από το σχολείο, θα γυριστούν όλες αυτές οι σκηνές σε μία ημέρα.

Έτσι στα γυρίσματα, κάποιες από τις σκηνές είναι δεκαπέντε επεισόδια μπροστά από τη δράση που γνωρίζει ο θεατής, ενώ κάποιες άλλες μπορεί να γυρίζονται σήμερα και να πρέπει να προβληθούν σε λίγες μέρες. Όλα είναι θέμα χώρου.

Τα πολύωρα γυρίσματα, φυσικά χρειάζονται και περισσότερους από έναν σκηνοθέτες. Σκηνοθέτης της σειράς είναι ο Λευτέρης Χαρίτος, που μπήκε πρώτος στο πρότζεκτ. Τρεις μήνες μετά, προστέθηκε στην ομάδα και ο Σπύρος Μιχαλόπουλος, που είχε συνεργαστεί με την παραγωγή και στην ”Επιστροφή’, και λίγο αργότερα μπήκε στην ομάδα και ο Σταμάτης Πατρώνης.

Όταν δεν γίνονται γυρίσματα μέσα στο καφενείο, το καφενείο λειτουργεί όντως σαν καφενείο για το καστ και το συνεργείο. Την ώρα που καταφτάσαμε εμείς, ο Γιώργος Γάλλος έπινε τον καφέ του και διάβαζε το σενάριο στο κινητό του, πιο δίπλα άλλοι ηθοποιοί μιλούσαν μεταξύ τους και με το συνεργείο, και παραδίπλα η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη διάβαζε επίσης τον ρόλο της.

Στα γυρίσματα στον υπαίθριο χώρο του στούντιο υπάρχουν πολλές μέλισσες. Όπως μάλιστα μας είπε ο Γιώργος Γεροντιδάκης, ο τηλεοπτικός Μελέτης, στο πρώτο γύρισμα που έκαναν μία μέλισσα τσίμπησε έναν ηθοποιό. Από ό,τι φαίνεται ήταν γούρι.

https://www.oneman.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάζονται Περισσότερο