Πέθανε η ηθοποιός Άννυ Πασπάτη!

0

Εφυγε την Πέμπτη από τη ζωή και κηδεύτηκε χθες στο Κοιμητήριο Ζωγράφου η Άννυ Πασπάτη, μια από τις πλέον αξιόλογες ηθοποιούς μας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη από όπου αποφοίτησε το 1966. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1963 στην ταινία «Αγάπησα και πόνεσα» ενώ συνέχισε με κινηματογραφικές συμμετοχές στις ταινίες «Ένα αστείο κορίτσι», «Εν ονόματι του νόμου» κ.α.

Ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα στο θέατρο όπου συνεργάστηκε τόσο με το Εθνικό, όπου έλαβε μέρος από το 1965 έως το 1994 σε 78 παραστάσεις, μεταξύ των οποίων και οι τραγωδίες «Τρωάδες», «Εκάβη», «Ηλέκτρα», «Επτά επί Θήβας» αλλά και τα θεατρικά έργα «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», «Δωδέκατη Νύχτα»,κ.α.
Παράλληλα όμως έκανε σημαντικές συνεργασίες και με ελεύθερους θιάσους.

Αξιόλογη είναι και η πορεία της στην τηλεόραση, όπου συμμετείχε σε πολλές δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως ο δημοφιλής «Μεθοριακός Σταθμός».

Ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας επιβεβαίωσε τη δυσάρεστη είδηση, με ανάρτησή του στο facebook.

Φιλμογραφία

Αδέξιος εραστής 1984
Χωρίς μάρτυρες 1983
Γιάννης και Μαρία 1982
Ο τελευταίος διάλογος 1982
Ανατολική περιφέρεια 1979
Ένα αστείο κορίτσι 1970
Ο Νταβέλης 1969
Αφροδίτη 1968
Χάιδω 1967
Σκλάβοι της μοίρας 1966
Με πόνο και με δάκρυα 1965
Αμφιβολίες 1964
Σχολή για σωφερίνες (Ο Βέγγος σωφεράντζα) 1964
Απαγορευμένη αγάπη (σειρά) 1998-2006

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here