Πέθανε εθελοντής δοκιμής του εμβολίου της AstraZeneca!

0

Πέθανε ένας από τους εθελοντές που συμμετείχε στη δοκιμή του εμβολίου AstraZeneca κατά του κορωνοϊού της Οξφόρδης.
Η είδηση έγινε γνωστή από την υγειονομική υπηρεσία Anvisa της Βραζιλίας που δεν διευκρίνισε την υπηκοότητα του εθελοντή, επικαλούμενη το απόρρητο των πρωτοκόλλων.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο που βοηθά στον συντονισμό της τρίτης φάσης της κλινικής δοκιμής, ο εθελοντής που «έχασε» τη μάχη ήταν Βραζιλιάνος.

Η κλινική δοκιμή του εμβολίου θα συνεχιστεί, ανακοίνωσε η Anvisa.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως αναβάλει τις παγκόσμιες δοκιμές της τρίτης φάσης του εμβολίου της Οξφόρδης κατά του κορωνοϊού, μετά από σοβαρές ανεπιθύμητες αντιδράσεις που παρουσιάστηκαν σε έναν από τους εθελοντές στη Βρετανία.

Μόλις σήμερα ο πρόεδρος του ερευνητικού κέντρου Irbm στην Pomezia, Piero Di Lorenzo, ο οποίος συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για τη δημιουργία του εμβολίου κατά του Covid 19 για το AstraZeneca, επιβεβαίωσε τη διαθεσιμότητα των πρώτων δόσεων έως τον Δεκέμβριο, που έχουν ήδη ανακοινωθεί τις τελευταίες ημέρες.
Ο Di Lorenzo είχε υπογραμμίσει σε μια συνέντευξη που δόθηκε στον ιστότοπο Financial Lounge:
“Εάν δεν προκύψουν αιφνίδια προβλήματα, είναι λογικό να πιστεύουμε ότι η φάση της κλινικής δοκιμής μπορεί να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου”.
Τώρα με τον θάνατο του εθελοντή ίσως αναθεωρηθούν αυτές οι εκτιμήσεις.

ΠΗΓΗ www.ilmessaggero.it

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here