Ο ρωσικός Στρατός το έχει και αυτό: Τουφέκι που μπορεί με μία σφαίρα να καταρρίψει ελικόπτερο! (video)

0

Το όπλο αυτό, το οποίο κατασκευάστηκε από τη βιομηχανία παραγωγής όπλων Degtyarev στα τέλη του 1990, τέθηκε σε υπηρεσία το 2013.

Στη διάθεση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων θα βρίσκεται από εδώ και πέρα το τουφέκι ASVK, που κατασκευάστηκε από τη βιομηχανία παραγωγής όπλων, Degtyarev, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Ιζβέστια, επικαλούμενη πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε επίσης, ότι κατά τη διάρκεια των πρόσφατων δοκιμών του νέου τουφεκιού, οι στρατιώτες πραγματοποίησαν εικονικές ασκήσεις, όπου απωθούν μια έχθρικη επίθεση ελικοπτέρου σε αεροδιάδρομο.

Ο συνταγματάρχης Valery Yuryev, αναπληρωτής πρόεδρος της ένωσης των Ρώσων αλεξιπτωτιστών, μιλώντας στην Ιζβέστια ανέφερε ότι το τουφέκι αυτό θα επιτρέπει σε έναν στρατιώτη να εκτελεί βολή μέχρι και έως 2 χιλιόμετρα.

Διαβεβαίωσε ότι οι σφαίρες του ASVK, διαμετρήματος 12.7 χιλιοστών, μπορούν να διαπεράσουν τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς στρατιωτικού προσωπικού, οχήματα του πεζικού, καθώς και αερομεταφερόμενα οχήματα.

«Η σφαίρα είναι ικανή, παράλληλα, να τρυπήσει τη θωράκιση του ελικοπτέρου, καθώς και το αλεξίσφαιρο τζάμι που προστατεύει τους πιλότους», πρόσθεσε.

onalert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here