Ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ Μπάνον, και η Λεπέν ενώνουν τις δυνάμεις τους

0

Το ακροδεξιό γαλλικό Εθνικό Μέτωπο, στήριξε χθες Σάββατο ο Στιβ Μπάνον, πρώην σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε χαιρετισμό του στο συνέδριο του κόμματος.

«Είστε μέρος ενός παγκόσμιου κινήματος» τόνισε ο Μπάνον μιλώντας χθες σε εκατοντάδες μέλη του Εθνικού Μετώπου στη γαλλική πόλη Λιλ. «Η ιστορία είναι με το μέρος μας.» Αυτό απέδειξε η εκλογική επιτυχία των δεξιών λαϊκιστών στην Ιταλία, την Πολωνία και την Ουγγαρία, είπε ο πρώην επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής του Τραμπ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ας σας λένε ρατσιστές, ας και ξενοφοβικούς… Δεχτείτε το ως σήμα τιμής. Επειδή κάθε μέρα γινόμαστε ισχυρότεροι και αυτοί γίνονται πιο αδύναμοι».

Ο Μπάνον είχε προσκληθεί στο διήμερο συνέδριο του ακροδεξιού κόμματος,καθως η ηγέτης του κόμματος Μαριν Λεπέν θέλει να οδηγήσει σε μια πορεία ανανέωσης του κόμματος της -αλλάζοντας και το όνομα του- μετά την αποτυχία του στις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές του περασμένου έτους.

Το σχέδιο αλλαγής του ονόματος φαίνεται να υποστηρίζει το 52% των μελών, καθώς πριν από το συνέδριο στη Λιλ, περίπου 30.000 υποστηρικτές είχαν συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το επιθυμητό όνομα του Εθνικού Μετώπου, σύμφωνα με αξιωματούχους του κόμματος. Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν το Σάββατο.

Σε άλλες ερωτήσεις η Λεπέν παίρνει πολύ περισσότερη υποστήριξη. Το 98% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θέλει να μειωθεί δραστικά τη μετανάστευση στη Γαλλία. Περίπου το 90% θέλει να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για πιθανή απόσυρση της Γαλλίας από την ΕΕ. Περίπου τα δύο τρίτα θέλουν να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη και να επιστρέψουν σε εθνικό νόμισμα.

Σήμερα Κυριακή, δεύτερη ημέρα του συνεδρίου στη Λιλ, η Μαρίν Λεπέν αναμένεται να επανεκλεγεί πρόεδρος του κόμματος. Το συνέδριο αναμένεται τελικά να απομακρύνει τελεσίδικα τον αμφιλεγόμενο πρώην πρόεδρο Ζαν Μαρί Λεπέν από το κόμμα. Ο 89χρονος Λεπέν τυπικά είναι ακόμη επίτιμος πρόεδρος, αλλά έχει αποκλειστεί από το κόμμα, μεταξύ άλλων και λόγω των προκλητικών θέσεων του για την άρνηση του Ολοκαυτώματος.

Source: Skai – Διεθνείς ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here