Ο παράδρομος των… 52 σημείων / του Ντίνου Αναστασίου

0

Είναι γνωστά τα προβλήματα που έχουν οι διάφοροι παράδρομοι του Εθνικού Οδικού Δικτύου της χώρας μας. Ένας τέτοιος παράδρομος που έχει γίνει αφόρητος και άκρως επικίνδυνος είναι και ο παράδρομος από τα Καμ.Βούρλα μέχρι την Ανθήλη.

Ο παράδρομος αυτός:

1. Είναι κακοσχεδιασμένος.
2. Είναι χωρίς βοηθητική λωρίδα, με ότι αυτό συνεπάγεται, π.χ. για την περίπτωση ακινητοποίησης κάποιου οχήματος ή κάποιου ατυχήματος στον παράδρομο.
3. Έχει υπερβολικά αυξημένη κίνηση από κάθε είδους οχήματα (πχ. Γεωργικά μηχανήματα, λεωφορεία, φορτηγά, νταλίκες κλπ), αφού ο κόσμος για να αποφύγει τα πολλά και χρεωστικάάδικα διόδια,που έχουν επιβληθεί στο Νομό μας κινείται στον παράδρομο.
4. Έχει οδόστρωμα το οποίο σε πολλά σημεία είναι κατεστραμμένο, σπασμένο. Τα σημεία αυτά από τα Καμ. Βούρλα μέχρι την Ανθήλη είναι πενήντα δύο (52) τον αριθμό, ναι καλά ακούσατε και διαβάσατε είναι πενήντα δυο (52). Σε μερικά σημεία μάλιστα το κατεστραμμένο οδόστρωμα μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα ακόμα και δυστυχήματα.

Η αδιαφορία των όποιων υπευθύνων είναι προκλητικά χαρακτηριστική.

Διερωτάται κάποιος:

Αυτοί οι υπεύθυνοι δεν έχουν δικά τους συγγενικά πρόσωπα, παιδιά κ.λ. που οδηγώντας σε αυτόν τον παράδρομο μπορούν να κινδυνεύσουν; Δεν σκέφτονται ότι εκτός από τον απλό λαό κάποιοι δικοί τους άνθρωποι ή και αυτοί οι ίδιοι μπορεί να πέσουν μέσα στην τρύπα που άνοιξαν;

Κατά καιρούς και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση επιχειρείται η επισκευή – διόρθωση (μόνο όμως σε κάποια σημεία) του οδοστρώματος. Όπως εύκολα μπορείνα διαπιστώσει κάποιος η επισκευή αυτή δεν είναι παρά κάποια μπαλώματα χειρότερα από ό,τι θα έκανε ένας ερασιτέχνης, ανειδίκευτος – πρωτόπειρος εργάτης. Αποτέλεσμα είναι αυτά τα μπαλώματα να μην προσφέρουν σχεδόν τίποτα (αν όχι να είναι εξ ίσου επικίνδυνα με τις λακκούβες).

Με όλα αυτά αναρωτιέται κάποιος, μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα

ΝΕΟ ΦΟΝΙΚΟ ΠΕΤΑΛΟ ΤΟΥ ΜΑΛΙΑΚΟΥ.

Θα μεριμνήσει κάποιος;

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Ντίνος Αναστασίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here