31 Μαΐου 2023
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Ο Μηκυναϊκός θολωτός τάφος του Τιθρωνίου αποκαλύπτεται (συνεντεύξεις)

Μία σπουδαία ανακάλυψη έφερε στο φως η σωστική έρευνα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας στην Κοινότητα Τιθρωνίου του Δήμου μας. Στον αρχαιολογικό χώρο του Αρχαίου Τεθρωνίου αποκαλύφθηκε ένας μυκηναϊκός θολωτός τάφος σε αρκετά καλή κατάσταση.

Το μεγαλειώδες αυτό εύρημα έρχεται να συμπληρώσει τα πολλά και σημαντικά ευρήματα και μνημεία της ευρύτερης περιοχής, εμπλουτίζοντας την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Ενός τόπου με αποδεδειγμένη ιστορία, η οποία ξεκινά βαθιά μέσα στους αιώνες, με ευδιάκριτα τα ίχνη της, τονίζει μιλώντας στον ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 ο αρχαιολόγος που πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη Πέτρος Κουνούκλας:
Η εν λόγω ανακάλυψη όπως εξηγεί μιλώντας στους ρυθμούς της μέρας και της επικαιρότητας του ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 με δικαιολογημένη περηφάνεια, η Δήμαρχος Αμφίκλειας Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή, αποτέλεσε την αφορμή για τη διοργάνωση μίας αφιερωματικής διήμερης εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 & την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στην Αμφίκλεια, με πρωτοβουλία του Επιμορφωτικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αμφίκλειας. Ενός άοκνου, πρωτοπόρου και δραστήριου συλλόγου, που παρότι μας έχει συνηθίσει σε ενδιαφέρουσες και όμορφες εκδηλώσεις, εξακολουθεί να μας εκπλήσσει ευχάριστα.
Το διήμερο πρόγραμμα έχει ως εξής:
Το Σάββατο στις 7:00μ.μ. θα δοθεί διάλεξη στο “Παπακώστειο” Πνευματικό Κέντρο Αμφίκλειας, όπου το κοινό θα ενημερωθεί εκτενώς για τον μυκηναϊκό τάφο από τον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας Δρ. Πέτρο Κουνούκλα.
Την Κυριακή έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Τιθρωνίου, μετά από συγκέντρωση των ενδιαφερόμενων στην κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας στις 10:30π.μ.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας και συγκαταλέγεται σε μία σειρά εκδηλώσεων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, η οποία – στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη – συμμετέχει στην επικοινωνιακή δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού “Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2023”.
Ελάτε να γνωρίσετε το σημαντικό αυτό μνημείο του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας και να μας συνοδεύσετε σε μία ιστορική αναδρομή και διαδρομή στο παρελθόν μας και στις ρίζες μας.
Facebook
Twitter
Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάζονται Περισσότερο