Ο Κλεισθένης φέρνει τα…πάνω -κάτω και στην Φθιώτιδα! (part 1)

0

Ανατροπές ίσως και αναταραχές φέρνει ο νέος εκλογικός Νόμος για την αυτοδιοίκηση που ψηφίστηκε με τυπική πλειοψηφία στην Βουλή (με 150 ψήφους υπέρ του και 123 ψήφους εναντίον του). Τα άρθρα 28 και 56 που καθιερώνουν την απλή αναλογική στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ τους και 111 αντίθετες ψήφους.
Έτσι οι αυτοδιοικητικές εκλογές πρώτου και δευτέρου βαθμού θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές στις 26 Μαίου ενώ ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών στις 2 Ιουνίου!
Σε τοπικό επίπεδο η μετάθεση του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών στις περιφέρειες και τους Δήμους προκαλεί πονοκέφαλο αλλά και συναγερμό στα επιτελεία του Περιφερειάρχη και των φερομένων ως υποψηφίων βουλευτών και Δημάρχων.
Ο κ.Μπακογιάννης μάλλον αιφνιδιάστηκε όταν πληροφορήθηκε την χρονική μετάθεση των εκλογών και σύμφωνα με κύκλους του στενού του περιβάλλοντος φέρεται ιδιαίτερα προβληματισμένος αν θα αποτολμήσει την κάθοδο του στο Δήμο της Αθήνας ή θα παραμείνει Περιφερειάρχης Στερεάς.
Δεν είναι τυχαίο ότι δέχεται βροχή τις προσκλήσεις από τηλεοπτικά κανάλια της Αθήνας μικρά και μεγάλα και συνήθως ανταποκρίνεται!
Στην Στερεά ναι μεν έχει σχεδόν εξασφαλισμένη την επανεκλογή του ενώ στην Αθήνα πρέπει να κάνει ένα…ομηρικό ταξίδι για να στεφθεί πρώτος πολίτης της πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους.
Δρόμος δύσκολος και προεκλογικά αλλά κυρίως μετεκλογικά αφού ο ίδιος φέρεται να έχει εκμυστηρευθεί σε συνεργάτες του ότι “το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας δεν είναι περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς…”.
Αυτή η αβεβαιότητα έχει άμεση επίδραση και στις επιλογές των συνεργατών του στην Περιφέρεια Στερεάς.
Για παράδειγμα αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι οτι αν φύγει ο Μπακογιάννης η περίφημη αρραγής ομάδα…αυτοδιασπάται κι άλλοι για την Βουλή τραβούν κι άλλοι για δημαρχίες!Αυτό ισχύει όχι μόνον για την Φθιώτιδα ή την Λαμία ειδικά, αλλά και στους άλλους Νομούς της Περιφέρειας.
Αν παραμείνει τότε αλλάζουν πολλά και εκτός εξαιρέσεων η ηγετική ομάδα παραμένει ενωμένη και απαλλάσσει ορισμένους από περιπέτειες ίσως σε αχαρτογράφητα νερά.
(stay tuned for more…)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here