31 Μαΐου 2023
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Ο Κάρολος στη βρετανική Βουλή, στη θέση της βασίλισσας που δεν μπορεί να περπατήσει -Βουρκωμένος ο πρίγκιπας

Συναισθηματικά φορτισμένος εμφανίστηκε σήμερα ο πρίγκιπας Κάρολος στην έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου, λόγω της απουσίας της βασίλισσας Ελισάβετ – για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 60 χρόνια.

Κατά την απουσία της βασίλισσας, ο πρίγκιπας Κάρολος ανέλαβε σημαντικότερο συνταγματικό καθήκον του αρχηγού του κράτους, σε μια κίνηση που θεωρήθηκε σημαντική μετατόπιση των αρμοδιοτήτων του ως εν αναμονή βασιλιά.

Μαζί του ήταν και ο γιος του πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο οποίος επίσης εκπροσωπούσε τη βασίλισσα στην εκδήλωση.

Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 60 χρόνια απέχει η βασίλισσα
Η 96χρονη βασίλισσα Ελισάβετ, αναγκάστηκε να ακυρώσει την εμφάνισή της στο Κοινοβούλιο αργά χθες το βράδυ, καθώς συνεχίζει να αντιμετωπίζει «επεισοδιακά προβλήματα κινητικότητας» και αφού ακολούθησε τις συμβουλές των γιατρών της, ανακοίνωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
Είναι η πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 60 χρόνια που χάνει τη συγκεκριμένη τελετή.

Συγκεκριμένα, η βασίλισσα απείχε από την τελετή αυτή δύο φορές κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της –το 1959 και το 1963, όταν ήταν έγκυος στους γιους της Άντριου και Έντουαρντ.

Η βασίλισσα, που έχει χάσει μια σειρά από δημόσιες εκδηλώσεις από τότε που νοσηλεύτηκε για ένα βράδυ τον περασμένο Οκτώβριο για αδιευκρίνιστη ασθένεια, εξέδωσε ειδικές επιστολές, εξουσιοδοτώντας τον Κάρολο και τον Ουίλιαμ να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντά της σε αυτή την τελετή.

Ο πρίγκιπας Κάρολος κάθισε δίπλα στον άδειο θρόνο της βασίλισσας Ελισάβετ και πολλές φορές κοίταξε το στέμμα της μητέρας του προτού απευθυνθεί στους βουλευτές των κομμάτων.
Το αυτοκρατορικό κρατικό στέμμα – το μεγαλύτερο σύμβολο της βρετανικής κυριαρχικής δύναμης και εξουσίας – είχε μεταφερθεί στο Ουέστμίνστερ πριν από τον πρίγκιπα της Ουαλίας με λιμουζίνα συνοδευόμενο από τον κοσμηματοπώλη του Στέμματος της Βρετανίας.
Τοποθετήθηκε σε ένα τραπέζι μπροστά από τον Κάρολο, ο οποίος το κοίταξε αρκετές φορές.

ΠΗΓΗ

Facebook
Twitter
Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάζονται Περισσότερο