Ο δικηγορικός σύλλογος Λαμίας κλείνει τις υπηρεσίες του λόγω της πανδημίας

0

Το διοικητικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου μετά τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης αποφάσισε την αναστολή των υπηρεσιών λόγω της πανδημίας.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Ύστερα από την έκδοση της από 12-3-2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ 833 Β/12-3-2020) των Υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης (εκδοθείσας κατόπιν της από 11-3-2020 ΠΝΠ), την υπ’ αρ. 4/12-3-2020 εγκύκλιο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και σε συνεργασία με τους Προϊσταμένους των Δικαστηρίων, υπό το πρίσμα των μέτρων που λαμβάνονται από την Πολιτεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την αναστολή της λειτουργίας των Δικαστηρίων της χώρας, υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ότι είναι περίοδος ατομικής ευθύνης προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του ιού.
ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ σε όλους τους συναδέλφους να περιορίσουν τη μετάβασή τους στους χώρους των Δικαστηρίων, στο ελάχιστο και απολύτως αναγκαίο μέτρο κατά την άσκηση των επιτρεπόμενων καθηκόντων τους (ενδεικτικώς, να προσέρχονται ΜΟΝΟ μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με γραμματέα του σχετικού δικαστηρίου, εφόσον πρόκειται να κατατεθεί ή συζητηθεί η υπόθεσή τους, κατά τα προβλεπόμενα στην ως άνω ΚΥΑ, μέχρι τη λήξη της αναστολής), ώστε να συμβάλλουμε όλοι στον περιορισμό του συνωστισμού στους χώρους των Δικαστηρίων της Λαμίας και στην προστασία όλων ημων (δικηγόρων, δικαστικών υπαλλήλων και λειτουργών).
Επίσης να περιορίσουν την λειτουργία των γραφείων τους, αποκλειστικά ύστερα από ραντεβού και μόνο για τις υποθέσεις που πρόκειται να συζητηθούν και εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της ΚΥΑ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους Προέδρους και Προϊσταμένους προκειμένου να εκδίδονται εγκαίρως ενημερωτικές ανακοινώσεις, να επιλύονται οι ανάγκες και εκκρεμότητες που τυχόν προκύψουν καθώς και να επιδεικνύεται η σχετική ανοχή εκ μέρους τους ως προς την προσκόμιση των γραμματίων προκαταβολής μετά τη λήξη της αναστολής.
Το Δ.Σ. κατά την έκτακτη συνεδρίαση του,
στις 14.3.2020 αποφάσισε για το διάστημα της αναστολης, ότι :
Α. Τα γραφεία και η Γραμματεία του Συλλόγου θα λειτουργούν μέχρι την 27.3, καθημερινώς 9-12.00 , μόνο για συναλλαγές με δικηγόρους .

Β. Την αναστολή της συμμετοχής των Δικηγόρων του Δ.Σ.Λ στις εκλογές των σωματείων.
Γ. Την ΑΠΟΧΗ από την έρευνα σε υποθηκοφυλακεία και κτηματολόγιο καθώς και από την κατάθεση δηλώσεων στα κτηματολογικά γραφεία.

Ο Προεδρος του ΔΣΛ

Αθανάσιος Δ.Μακρυγιαννης

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here