19 Ιανουαρίου 2022
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
https://www.booked.net
+15
°
C
+17°
+
Λαμία
Τρίτη, 12
Πρόγνωση 7 ημερών
ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο διαιτητής, το VAR και το πρωτόκολλο …

Eνα μόνο παιχνίδι της εγχώριας λίγκας έγινε το Σαββατοκύριακο, τα υπόλοιπα λόγω Covid-19 αναβλήθηκαν, αλλά χάρη σε μια απόφαση του ολλανδού διαιτητή (που άλλο παιχνίδι κλήθηκε να διευθύνει –ΑΕΚ με ΠΑΟΚ– και άλλο –Βόλος με ΠΑΟ– διαιτήτευσε) δεν έλλειψαν οι συζητήσεις. Η κουβέντα που γίνεται από το βράδυ της Κυριακής, με αφορμή την αποβολή –με απευθείας κόκκινη– απ’ τον διαιτητή (που είδε φως και ανέβηκε μέχρι τον όμορφο Βόλο) του Φακούντο Σάντσες, έφερε ξανά στο προσκήνιο τον κανονισμό περί V(ideo) A(ssistant) R(eferee).

Στο πλαίσιο αυτό διατυπώθηκε δημοσίως και ευθαρσώς η άποψη του πολύπειρου περί τον σχολιασμό αγώνων ποδοσφαίρου Αντώνη Καρπετόπουλου, ότι κατά τον ισχύοντα κανονισμό του VAR ο διαιτητής δεν έχει δικαίωμα να εξετάσει από μόνος του το βίντεο, ώστε να επιβεβαιώσει ή όχι την απόφαση που μόνο αυτός μπορεί και πρέπει να λάβει, παρά μόνο εάν του υποδειχθεί από τον υπεύθυνο Var. Κάτι τέτοιο κατά το ισχύον πρωτόκολλο Var της FIFA δεν φαίνεται να προκύπτει, μιας και σε δύο σημεία (μπορεί να υπάρχουν κι άλλα) αναφέρει (σε πρόχειρη δική μου απόδοση):
«Μόνο ο διαιτητής μπορεί να ξεκινήσει μια επανεξέταση. Το Var και άλλοι διαιτητές του αγώνα μπορούν μόνο να την προτείνουν στον διαιτητή» και επίσης: «Ο διαιτητής μπορεί να ξεκινήσει μια επανεξέταση για ένα σαφές και προφανές σφάλμα ή σοβαρό χαμένο περιστατικό όταν: ♦ Το Var ή άλλος διαιτητής του αγώνα το υποδεικνύει Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute ♦ Ο διαιτητής υποπτεύεται ότι κάτι σοβαρό έχει χάσει»

Στο ίδιο πρωτόκολλο αναφέρεται και το εγχειρίδιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Πηγή: Protagon.gr

Πηγή: Protagon.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάζονται Περισσότερο