Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη Λαμία,και η προεκλογική δραστηριότητα της Λαϊκής Συσπείρωσης

0

Με περιοδείες και επισκέψεις σε χώρους δουλειάς συνεχίζει την προεκλογική δραστηριότητά της σε Περιφέρεια Στερεάς και Δήμο Λαμιέων η ΛαΪκή Συσπείρωση.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπασδέκης μιλώντας στον FM-1 αναφέρθηκε στο πολιτικό νόημα των εκλογών και ενημέρωσε για δράσεις που καθημερινά αναλαμβάνει ο συνδυασμός του. Όπως η επίσκεψη στα γραφεία του ΟΓΑ στη Λαμία όπου οι λιγοστοί εργαζόμενοι προσπαθούν να ανταποκριθούν στον όγκο δουλειάς Δεν τα καταφέρνουν όμως χωρίς να έχουν οι ίδιοι την ευθύνη,οι συνταξιούχοι αγρότες όμως περιμένουν χρόνια για να πάρουν την σύνταξή τους,αν βέβαια δεν τους προλάβει η βιολογική φθορά.

Το απόγευμα της Τετάρτης 10 Απριλίου σε κεντρική εκδήλωση του ΚΚΕ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων ο γραμμαέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρουσιάσει τους υποψήφιους της ΛαΪκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Δείτε και την κοινή δήλωση των υποψηφίων για την Περιφέρεια Στερεάς και τον Δήμο Λαμιέων με την Λαϊκή Συσπείρωση κων Μπασδέκη και Δελιχά μετά την επίσκεψη στο Περιφερειακό κατάστημα του ΟΓΑ στη Λαμία:
Δήλωση Κ. Μπασδέκη και Γ. Δελιχά για την απόδοση των συντάξεων και την κατάσταση στον ΟΓΑ
Την πολύχρονη καθυστέρηση στην απόδοση των συντάξεων του πρώην ΟΓΑ, την ταλαιπωρία που υπόκεινται χιλιάδες ασφαλισμένοι σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα, αλλά και την υποστελέχωση της αρμόδιας υπηρεσίας που εδρεύει στη Λαμία, ανέδειξαν στο πλαίσιο επίσκεψής τους, οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Στερεά Ελλάδα και τον Δήμο Λαμιέων, Κώστας Μπασδέκης και Γιώργος Δελιχάς αντίστοιχα.

Όπως προέκυψε μέσα από την συζήτηση με τους εργαζόμενους και την διεύθυνση της υπηρεσίας, η καθυστέρηση στον έλεγχο των αιτήσεων και των δικαιολογητικών ξεπερνά τους 12 μήνες. Υπάρχουν, μάλιστα, εκκρεμείς υποθέσεις για έλεγχο από το 2016. Παράλληλα προέκυψε ότι οι λιγοστοί εργαζόμενοι στη Λαμία εξυπηρετούν ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ από ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα. Σε πολλές περιπτώσεις ασφαλισμένοι αναγκάζονται να διανύσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα προκειμένου να τους εκδωθεί ένα απλό χαρτί, όπως ασφαλιστική ενημερότητα, ή να υποβάλλουν ένα ερώτημα.

Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στο τμήμα ελέγχου συντάξεων αναπηρίας, όπου υπάρχουν περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι δεν προλαβαίνουν, λόγω θανάτου, να πάρουν τη σύνταξή τους.

Θύματα της κατάστασης αυτής δεν είναι μόνο οι ασφαλισμένοι που βιώνουν ένα Γολγοθά για μια πενιχρή σύνταξη των 300 – 400 ευρώ, αλλά και οι ίδιοι εργαζόμενοι, αφού καλούνται να εργαστούν μέσα σε συνθήκες ακραίας εντατικοποίησης και τεράστιου φόρτου εργασίας. Το ελάχιστο προσωπικό της υπηρεσίας βρίσκεται αντιμέτωπο με τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των ασφαλισμένων που εκτονώνουν, σε λάθος κατεύθυνση, τη δυσαρέσκειά τους για τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας και της κυβέρνησης.

«Βρεθήκαμε μπροστά σε μία κατάσταση όπου με μια πρώτη ματιά επιβεβαιώθηκαν όλα όσα μας λένε οι αγρότες που συναντάμε από την Κάρυστο μέχρι τα Άγραφα και από τη Δωρίδα μέχρι την Ανατολική Φθιώτιδα», αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με την Λαϊκή Συσπείρωση, Κώστας Μπασδέκης, τονίζοντας παράλληλα ότι «τα “ματωμένα” πλεονάσματα που διαφημίζει κυβέρνηση προκύπτουν μέσα από την καθυστέρηση της απονομής συντάξεων, την ταλαιπωρία και την εξαθλίωση των λαϊκών νοικοκυριών, την υποστελέχωση των κρατικών υπηρεσιών, την εντατικοποίηση της εργασίας». Προσδιόρισε επίσης ότι ευθύνες βαραίνουν την κυβέρνηση, «με την πραγματικότητα να καταρρίπτει την προπαγάνδα για επιστροφή στην κανονικότητα», ενώ δεν απέφυγε να επιρρίψει ευθύνες στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σημειώνοντας ότι «αδιαφορεί για τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών, αλλά και συνολικότερα του εργαζόμενου λαού της Στερεάς και ενδιαφέρεται μόνο για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων και στον κλάδο της αγροτικής παραγωγής».

Στην ανάγκη να αναδειχθούν μέσα από την προεκλογική περίοδο η πραγματική κατάσταση και τα προβλήματα που βιώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Γιώργος Δελιχάς. Σημείωσε, παράλληλα, ότι «τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρθηκαν ουσιαστικά για τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών και την αντιμετώπισή τους, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή του Δήμου Λαμιέων υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι αγροτικού πληθυσμού, η πλειοψηφία του οποίου είναι γερασμένη».

Στο πλαίσιο αυτό, από την πλευρά των εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης, τονίστηκε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ανάδειξη του προβλήματος που αντιμετωπίζει ένας πολύ μεγάλος αριθμός αγροτών της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και της υποστελέχωσης της υπηρεσίας του πρώην ΟΓΑ και θα ασκηθεί κάθε πίεση για την επίλυση τους.

Τόνισαν, επίσης, ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και συνολικά ο εργαζόμενος λαός, θα πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου μπροστά στις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται. Έτσι τους κάλεσαν να στηρίξουν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για την Ευρωβουλή και της Λαϊκής Συσπείρωσης στις Περιφέρειες και τους Δήμους, καταδικάζοντας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα κόμματα και τις «αυτοδιοικητικές» παρατάξεις που την αποδέχονται και την υλοποιούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here