9 Δεκεμβρίου 2022
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Ο Γιώργος Κιμούλης επιστρέφει στο θέατρο με νέα παράσταση

Ο Γιώργος Κιμούλης ξεκινά τον Δεκέμβριο από θέατρο της Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια θα παρουσιάσει την παράστασή του και στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Κιμούλης επιστρέφει στο θέατρο, στην παράσταση η «Συνάντηση» που θα ανέβει στο θέατρο Αμαλία της Θεσσαλονίκης από την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.

Από τον Φεβρουάριο, η παράσταση θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, στο θέατρο
Βικτώρια.

Ο Γιώργος Κιμούλης θα βρίσκεται σε ρόλο σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή. Μαζί του θα είναι οι ηθοποιοί Άννα Μονογιού, Στάθης Παναγιωτίδης. Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Διονύσης Τσακνής.

Η «Συνάντηση είναι ένα έργο του Αμερικανού συγγραφέα Stephen Belber, σε μετάφραση Γιώργου Κιμούλη.

Ένας ηλικιωμένος πρώην διάσημος χορογράφος, ο οποίος έχει αποσυρθεί πλέον από την ενεργό δράση και τώρα ζει εντελώς μοναχικά, δέχεται στο χώρο του, την επίσκεψη ενός ζευγαριού που του ζητά μία συνέντευξη για το πώς λειτουργούσε ο καλλιτεχνικός χώρος στη δική του εποχή.

Καθώς όμως εξελίσσεται η «συνέντευξη» αυτή, ο μοναχικός χορογράφος αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος μ’ ένα μεγάλο θαμμένο μυστικό του παρελθόντος του.

Η πρεμιέρα του έργου έγινε στη Νέα Υόρκη το 2004 με τους Frank Langella, Ray Liotta και Jane Adams, ενώ το 2014 o Stephen Belber σκηνοθέτησε το έργο για τον κινηματογράφο με τους Patrick Stewart, Carka Gugino και Matthew Lillard.

H «Συνάντηση» είναι έργο που αποδεικνύει πως κανενός το παρελθόν δεν μπορεί διαγραφεί, υπενθυμίζοντας τη φράση του Σαίξπηρ στην Τρικυμία: «Το παρελθόν είναι πρόλογος».

Κιμούλης
O Γιώργος Κιμούλης θα είναι ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της παράστασης Η Συνάντηση

Συντελεστές

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Άννα Μονογιού, Στάθης Παναγιωτίδης
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά – Κουστούμια : Σοφία Νικολαΐδη
Μουσική: Διονύσης Τσάκνης
Φωτισμοί: Θύμιος Γουδέλης
Παραγωγή: Πόλις Πολιτισμού

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο

Ο γιατρός ήταν νευρικός…

By Lamia FM-1 Team / 4 Δεκεμβρίου 2022 / 0 Comments