Οι πρόσκοποι έσωσαν τον Παρνασσό (ηχητικό)

0

Ένας κεραυνός παρ ολίγο να κάψει όλο το δάσος.Η έγκαιρη παρέμβαση της Π Υ και του Δήμου έσωσαν τον Παρνασσό το ξημέρωμα της Παρασκευής.Η δε ενημέρωση από τους κατασκηνωτές προσκόπους λειτούργησε καταλυτικά.

 

Στο ελατοσκέπαστο δάσος πάνω από την Αμφίκλεια λειτουργούν αυτή την εποχή δύο κατασκηνώσεις. Μία της Χριστιανικής Εστίας και μία των προσκόπων.

Οι τελευταίοι συνηθισμένοι να ζουν στο ύπαιθρο και να διαβάζουν έγκαιρα τα σημάδια του καιρού έκαναν βάρδιες όταν λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα άκουσαν τον κεραυνό και είδαν τις πρώτες φλόγες να ξεπηδούν.

Συναγερμός,βοήθεια,όποιος μπορεί να έρθει τώρα στο βουνό,ήταν η πρώτη έκκληση της νέας ΔΗμάρχου Σούλας ΣΤιβακτή.Και ανταποκρίθηκαν πολλοί και ήρθε και η βοήθεια από τηξ ΠΥ και την Περιφέρεια. Και προληπτικά εκκενώθηκαν οι κατασκηνώσεις.267 κατασκηνωτές διανυκτέρευσαν στο Γυμναστήριο της Αμφίκλειας.

Όλοι μαζί όμως τα καταφέραμε,δηλώνει στον FM-1 η κα Στιβακτή:

Σε δελτίο τύπου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων αναφέρεται σχετικά με το συμβάν:

Ενημέρωση σχετικά με την προληπτική εκκένωση Προσκοπικής κατασκήνωσης στην Περδικόβρυση Παρνασσού μετά από πυρκαγιά στην περιοχή

Συνολικά 51 μέλη (39 ανήλικα, 12 ενήλικα) του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) καθώς και 73 μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.Ε.Ο.) εκκένωσαν προληπτικά και με ασφάλεια τον χώρο της Προσκοπικής κατασκήνωσης που πραγματοποιούσαν σε χώρο του Σ.Ε.Π στην Περδικόβρυση Παρνασσού ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από κεραυνό σε μακρινή απόσταση από το χώρο της κατασκήνωσης. Τη φωτιά εντόπισαν στις 01:40 της 11ης Ιουλίου ενήλικα μέλη του Σ.Ε.Π. και αμέσως ειδοποίησαν τις αρχές, θέτοντας σε εφαρμογή το σχέδιο άμεσης εκκένωσης.

Τα 124 ενήλικα και ανήλικα μέλη του Σ.Ε.Π. και του Σ.Ε.Ο. μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους με πούλμαν στο γυμναστήριο Αμφίκλειας όπου και διανυκτέρευσαν και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Οι γονείς των παιδιών έχουν πλήρη ενημέρωση από τους Αρχηγούς τους.

Έως σήμερα το μεσημέρι τα μέλη του Σ.Ε.Π. θα επιστρέψουν στην κατασκήνωση.

Το Σ.Ε.Π. ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Αμφίκλειας για την άμεση υποστήριξη και την μεταφορά των μελών του.

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.)

Οι φωτογραφίες είναι από φίλους του διαδικτύου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here